banner32

Boşnak sanatçı Huskoviç’in eserleri Zeytinburnu’nda sergileniyor

Makedonya doğumlu Boşnak sanatçı Fehim Huskoviç’in “dokunuş” sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Boşnak sanatçı Huskoviç’in eserleri Zeytinburnu’nda sergileniyor
 Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde 80 kişisel sergi açtığını söyleyen Husokviç, sergi açılışında yaptığı konuşmada “Hiçbir sergim beni bu kadar mutlu etmedi. İstanbul’un kalbinde sergi açmak en büyük hayalimdi” dedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Zeytinburnu Belediyesi Nisan ayında uluslar arası bir sergi ile sanatseverleri buluşturdu. 16 Nisan’da açılışı gerçekleşen Boşnak sanatçı Fehim Huskoviç’in dokunuş sergisine İstanbullu sanatseverlerin yanı sıra, Türkiyeli ressamların da ilgisi büyük oldu. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in gerçekleştirdiği sergi 12 Mayıs tarihine kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilir.

BÜTÜN RESSAMLAR İSTANBUL’DA SERGİ AÇMAK İSTER

Sergi açılışı için ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelen Fehim Huskoviç, açılış konuşmasında Türkiye’de kendisini evinde gibi hissettiğini belirtti ve “İstanbul’un kalbinde bir sergi açmak benim en büyük hayalimdi. Sanat danışmanı arkadaşım Mehmet Lütfi Şen benimle irtibat kurduğunda çok heyecanlandım. “dokunuş” sergisi kişisel sanat yolculuğum için çok büyük bir deneyim. İstanbul muhteşem bir şehir. Her sanatçı resimlerinin İstanbul’da sergilenmesini ister. Dünyanın birçok yerinde sergi açtım. Fakat hiçbiri İstanbul’da hissettiğim bana hissettiremez. İstanbul, manevi duyguları bir yana, resim sanatı açısından da çok çekici bir şehir. Günümüzde burada olmak ve İstanbul’daki resim sanatının bir parçası olmak istemeyecek bir sanatçı olabileceğini düşünmüyorum. Bu sergiyi gerçekleştirmemi sağlayan başkan Murat Aydın’a ve Mehmet Lütfi Şen’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

EVLAD-I FATİHAN ZEYTİNBURNU’NDA

Balkanlardan, kardeş diyardan, Bosna’lı bir sanatçının sergisini Zeytinburnu’nda gerçekleştirmekten gurur duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise “Zeytinburnu göçle kurulmuş olan bir ilçedir. Eski Yugoslavya’dan, Doğu Türkistan’dan, Türk dünyasından, Türkiye’nin farklı illerinden gelen insanlarımızın kurmuş olduğu bir ilçedir. Zeytinburnu’nun sokaklarında Yugoslavya’dan gelen kardeşlerimizin izleri vardır. Bu ilçede bizim evlad-ı fatihan olarak nitelendirdiğimiz Balkanlar’dan gelen kardeşlerimizin alın terleri vardır. Bugün de o topraklarda doğmuş bir kardeşimizin sergisini Zeytinburnu’nda açıyor olmak bizim için çok anlamlı.” diyerek sanatçıya teşekkür etti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34