banner32

Bilgi Evi Üyeleri Bilimin İzinde Yürüyor

Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri, yaz etkinlikleri kapsamında İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni gezdi.

Bilgi Evi Üyeleri Bilimin İzinde Yürüyor
 Haftanın her günü farklı yerleri gezip, bilgiyi yerinde öğrenme fırsatını yakalayan bilgi evi üyelerinin bu seferki durağı, Gülhane Parkı içerisinde yer alan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi oldu.

9-17. yüzyılların bilimsel ve teknik gelişmelerini yansıtan ve detaylarına sadık kalınarak hazırlanan yüzlerce alet, cihaz kopyaları, maket ve modellerin yer aldığı İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Türkiye’de ilk, dünyada ise Frankfurt’tan sonra ikinci bir örneği teşkil ediyor.

Müzede yapılan gezide, savaşlarda kullanılan alet ve tanklar, İslam bilim adamları tarafından çizilmiş yıldız nameleri üyelerin büyük ilgisini çekti.

Ayrıca üyeler, müzenin girişinde bulunan devasa boyuttaki dünya atlasını da dikkatle inceledi. Bilim tarihinin astronomi, coğrafya, gemicilik, zaman ölçümü, geometri, optik, tıp, kimya, mineraloji, fizik, teknik, mimari ve harp tekniği gibi değişik alanlarındaki gelişimini kapsamlı bir şekilde takip eden üyeler, bilimin geçmişten bu yana süregelen değişimine tanık oldu.

Yaklaşık 1,5 saat süren müze gezisinin ardından Gülhane Parkı içerisinde gerçekleştirilen yürüyüşle gezi tamamlandı.

                         
 
Kaynak:İstanbultimes Haber Ajansı(İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34