banner32

Bilgi Evi Öğretmenleri Zekâ Oyunları Seminerinde

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri öğretmenleri, Veliefendi bilgi evi konferans salonunda düzenlenen “Zeka ve Akıl Oyunlarıyla Çocuklarda Dikkat ve Zeka Becerilerini Geliştirme Eğitimi” konulu seminerle bir araya geldi. Uzman Eğitimci Mehmet Hilmi Eren’in eğitim verdiği ve iki oturum halinde yapılan seminerin ilk bölümü anlatı, ikinci bölümü ise soru – cevap yöntemiyle gerçekleştirildi.

Bilgi Evi Öğretmenleri Zekâ Oyunları Seminerinde
Üyelerinin gerek fizyolojik gerekse psikolojik gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan Bilgi Evi öğretmenleri Eren’e bol bol soru sorup fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar.



Eren: “Oyun çocukların zorunlu değil gönüllü eylemi olduğunu, oyunun çocukları fiziksel ve duygusal olarak rahatlattığı için zihinsel olarak da öğrenmeye elverişli bir ortam sağladığını; zihnin öğrenme, öğrenilenden yararlanabilme, yeni durumlara uyabilme ve yeni çözüm yolları bulabilme yeteneğini geliştirirken çocukların sıkılmadan, eğlenerek öğrenmelerini sağlayan oyunlar sağlıklı bir olgunlaşmanın ürünü olduğunu ifade etti.”


Çocukların zihinsel performanslarını, dikkat ve konsantrasyon, analitik düşünme, problem çözme, alternatif düşünme, muhakeme, mukayese becerileri ile el-göz koordinasyonlarını vb. yeteneklerini geliştirmek için zeka oyunlarının önemine dikkat çeken Eren, günümüzde teknolojinin gelişimiyle birlikte buna daha çok gereksinim duyulduğunun altını çizdi.

Üyelerine daha nitelikli ve kaliteli hizmet verebilmenin kendini geliştirmekle mümkün olduğunun farkında olan Bilgi Evi Öğretmenlerine seminerin, akıl oyunlarına dair bakış açılarını geliştirmeleri yönünde önemli katkısı oldu.



Konuşmacı M. Hilmi Eren’e Bilgi Evleri Koordinatörü Veli Koç tarafından Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın adına onur belgesi takdim edilerek program tamamlandı.



Mehmet Hilmi Eren Kimdir?

Mehmet Hilmi Eren 1981 yılında doğdu. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde tamamladı. Beykent Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde aldığı yüksek lisans eğitimini 2009 yılında “Üstün Zekalılık ve Üstün Zekalıların Eğitimi İle İlgili Yapılan Çalışmalar” konulu bitirme tezi ile tamamladı.



2006-2010 yılları arasında Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. 2010 yılında Beykoz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevinde bulunan Eren 2010-2011 yılları arasında Bakırköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini üstlendi. Yine 2010 yılında 18. Milli Eğitim Şurası Divan Görevi Üyeliğin’de bulundu. Kuruluşundan 2013′e kadar Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Bir sivil toplum kurumu olan TÖYAK’ın (Özel Yetenekliler Akademisi Kurumu) kurucusu ve başkanlığını yürütmektedir. Halen Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürü olarak MEB’deki görevine devam etmektedir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34