banner32

Başkan Arısoy’dan Kültür Vadisi Gezisi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy 14 yıllık bir çalışmanın eseri olan ve içerisinde 139 farklı projeyi barındıran Zeytinburnu Kültür Vadisi’ni gezdi, görevlilerden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Başkan Arısoy’dan Kültür Vadisi Gezisi
İstanbul’un tarih barındıran ilçelerinden birisi olan Zeytinburnu’nun kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini tekrar hayata döndürmeyi amaçlayarak 14 yıl önce startı verilen Kültür Vadisi projesi ilçenin önemli kültür çalışmalarından birini oluşturuyor. Hâlihazırda içerisinde 139 farklı projeyi bulunduran Kültür Vadisi’nde çalışmaların çoğu tamamlananmış vaziyette. Vadideki çalışmaları yakından takip eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, bölgede geziye çıkarak çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.

ZEYTİNBURNU’NDAN İSTANBUL’A BİR ARMAĞAN

Tarih, sanat ve hayat dolu Zeytinburnu’nun önemli değerlerinden birisi olan Kültür Vadisi’ni düzenli olarak ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Arısoy, “Bugün tarih, sanat ve hayat dolu olan Zeytinburnu Kültür Vadisi'ni dolaştık. Zeytinburnu'nun, İstanbul'a ve insanlığa bir armağanı olan vadi, geçmişin izlerini, yeşili, huzur ve neşeyi bir arada sunan mekânlarıyla sizleri bekliyor” dedi. Başkan Arısoy, kendisinin favori rotasını sırasıyla; Balıklı Rum Manastırı, Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Yenikapı Mevlihanesi ve Merkezefendi Camii olarak açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34