banner32

Baba Kız birlikte sergi açtı

İBB Zabıta Müdür yardımcısı Şair İsmail Altınışık ve Kızı Emine Altınışık Karakaya'nın ortaklaşa açtıkları Şiir ve yağlı boya resim sergisi Beyazıt İstanbul Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesinde yapıldı.

Baba Kız birlikte sergi  açtı
Resimli Şiir ve yağlı boya tabloları aynı sergide  

7 Mayıs ile 16 Mayıs tarihleri arasında şiir ve sanatseverlerin gezmesine açık olan sergi bugüne kadar yapılanlardan çok farklı bir konseptte açıldı.

Serginin dikkat çeken bir çok özellği vardı. İlk Özellik Şair baba ile Ressam kızın aynı sergide buluşması idi. Diğer bir özellik de Şair Babanın şiirlerini el yazısı ile yazması ve şiire uygun  kara kalem bir resim çizmesi idi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Emek ve kabiliyetin bir araya gelmesi ile güzel bir sergi ortaya çıktı 

10 Tane Şiir Kitabı yazan Şair Zabıta Müdürü İsmail Altınışık bugüne kadar dafalarca resimli şiir sergisi açtı. Ancak güzel yağlı boya talolar yapan kızı Emine Altınışık Karakaya ise ilk kez resimlerini sergilediği bir sergiye katılmış oldu.

İstanbul Times Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner Sergi ile alakalı şunları söyledi"Hiç bir kurumdan maddi destek almayan Şair İsmail Altınışık kendi imkanları ile bugüne kadar onlarca resimli Şiir sergisi açtı. Ancak  çok güzel yağlı boya tabloları yapan kızı Emine Altnışık Karakaya ile birlikte Beyazıt Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesinde el emeği göz nuru tarzında açtıkları sergiyi gezenlerin şanslı olduğunu vurgulayarak Altınışık ve Karakaya'ya başarılar diledi.
Çetiner konuşmasını şu sözlerle tamamladı, "yeni şiirlerin yazılması ve yeni tabloların yapılması için mutlaka bu tür çalşmalar yapan şair ve ressamlarımızın desteklnemsi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34