banner32

Zeytinburnu'nun Maslak'tan neyi eksik ?

1947 yılında Mehmet Amca’nın yaptığı ilk gece kondu ile eski bağ bahçelik ve güzel içimli suları ile bilinen Zeytinburnu’nun kaderi o günden 1999’lu yıllara kadar alt yapısı olmayan bir yağmurda bir çok ev ve işyerinin sular altında kaldığı bir ilçeden 39 katlı gökdelenlerin yapıldığı bir ilçe oldu Zeytinburnu.

Zeytinburnu'nun Maslak'tan neyi eksik ?
Artık OnAltıDokuzu rahat bırakın

İlçe yıllardır gece konduların kötü imajı ile anılır oldu. Bundan bir kaç yıl önce ülkemizin sayılı inşaat firmalarından birisi olan ASTAY “OnaltıDokuz” ismi ile gece konduların tersi bir yapılaşma ile İstanbul’un en yüksek binalarından birisini buraya yaptı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber


Bu seferde İstanbul’un silüetini bozuyor gerekçesi ile proje hakkında söylenmeyen kalmadı
 
En son gündem de başbakan Erdoğan’ın “OnAltıDokuz”un patronuna küstüm sözü oldu
 
Son günlerde bir çok ulusal gazete Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “OnAltıDokuz” projesinin sahibine binanın belli bir kısmını traşlayarak alçaltmasını istedim yapmadı. Ben de Mesut Toprak’a küstüm ve beş yıldır kendisi ile konuşmuyorum sözü ile Zeytinburnu ismi gündem den düşmüyor. Zeytinburnu ile yatıp Zeytinburnu ile kalkan bir basın kurumu olarak ilçemizin Maslak’tan eksiği yok.
 
Yıllardır gece kondu’ dan muzdarip olan bir ilçenin bu seferde İstanbul’un en yüksek binalarından birisi sayılan bu projeden dolayı ilçemiz mağdur olmasın diyoruz. İBB ve İlçe belediyesi bu projeye izin vermiş bu iş bitmiş şu an yapılacak en doğru şey bu proje Zeytinburnu’na ne katabilir ona bakmak gerektiğini düşünüyoruz.
 
Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34