banner32

Kasım Ayı Meclisi ilk toplantısını yaptı

Zeytinburnu Belediyesi Kasım Ayı ilk meclis toplantısını yaptı.

Kasım Ayı Meclisi ilk toplantısını yaptı
İktidar ve Muhalefet Uluocak ailesinin taziyesini paylaştı
ilk konuşmayı CHP Meclis üyesi ve Grup başkan vekili İş adamı Hasan  Hüseyin Üsküdar yaptı. Üsküdar kıs asüre önce trafaik kazasında hayatını kaybeden bir önceki dönem meclis üyesi Hasan Uluocak' ın ablası ve kardeşi Adem Uluocak ın halaları'nın tarafik kazasında hayatlarını kaybetmelerinden dolayı merhumelere Allah'tan rahmet geride kalanaları sabırlar dieldi.
Daha sonra İlkay Biber söz aldı. Ak Parti adına ise  grup başkan vekili iş adamı Mehmet Altuntaş söz aldı. Altuntaş 'da Uluocak Ailesine başsağlığı diledi. 24 Kasım Öğretmenler gününü  o tarihte meclis toplantısı olmaması nednei ile peşinen kutladı.
İşte Meclis üyesi İlkay Bşiber'in önergesi 
ZEYTİNBURNU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

Geçen ay meclis toplantısında,Eylül ayı içerisinde Zeytinburnu Stadyumu mülkiyetinin Vakıflar Meclisi kararıyla  kesin olarak Ermeni Hastanesi Vakfına geçtiği duyumunu paylaşmış ve Meclisin ve Zeytinburnu Halkının bilgilendirilmesi talep etmiş ve 13/10/2014 tarihli önergeyi vermiştim. Zeytinburnu Belediyesi tarafından 25 temmuz 2014 tarihinde 42000 m2 lik bu alanın 8000 m2 si için ticaret alanından yeşil alana alınması için İ.B.B sine teklif edildiğini ve kabul edildiğini verdiğim önergeden 12 gün sonra 25/10/2014 tarihinde  maalesef yine gazetelerden öğrendik.Geçen dönemde farklı değildi,3/10/2011 tarihli meclis tutanaklarından anlaşılacağı üzere,Zeytinburnu stadının bulunduğu alanının tamamıyle ilgili 25/2/2011 tarihinde Zeytinburnu stadı alanı ile ilgili  İ.B.B’sinde  1/5000 lik plan tadilatı istiyorsunuz.

40.000 m2 inşaat emsali 120.000 m2 ye çıkıyor.Bu talebiniz CHP'li meclis üyelerininde katılımı ile red ediliyor.Sonra biz vazgeçtik dediniz. 

 Geçen dönem meclis üyemiz Fikret KONYA, 6/6/2011 tarihindeki meclis toplantısında,1/5000 lik planlarla ilgili İ.B.B meclisine sürekli tadilatlar geliyor.Bazıları kabul,bazıları red ediliyor.Bu gelen plan tadilatları ilçemiz açısından önemli sonuçlara  imza atıyor.Zeytinburnu yöneten kurumun üyeleri olarak 1/5000 lik planlarla ilgili bilgi sahibi olamıyoruz.En azından imar komisyonumuza bilgi verilmesi,görüş ve önerilerimizi sunma imkanı verecektir.Fakat bir türlü sonuç alamıyoruz diyor.

Peki değişen bir şey varmı? Yok...

Günümüz meclis toplantılarınında  aynı şekilde devam ettiğinin altını çizmek istiyorum.Ben, meclis üyeleri ve Zeytinburnu halkı stadın  durumunun ne olacağını merak ediyor. Zeytinburnu Belediyesinin haklarını nasıl koruyacağız. Bir sıkıntı varsa hep birlikte taşın altına elimizi koyalım.Lütfe bu konudaki gelişmeleri bizlerle paylaşın.Lütfen meclis üyelerinin fikirlerini alın.Lütfen her konuda olduğu gibi bu konuda’da  kendi başınıza hareket etmeyin.Biz muhalefette olsak Zeytinburnu menfaatleri için,doğru kararlarda destek olacağımızı hep söyledik.Bu konuda özel bir gündemle meclis üyelerimizi toplayalım hem bilgilendirelim hemde hep birlikte fikir alışverişinde bulunalım.Geçen ay sorduğumuz fakat cevabını alamadığımız,1617 ada 10-11 ve 13 parsellerİ Vakıflar Meclisinde alınan kararla Ermeni Hastanesi Vakfına verilmesi kararına gazetelerde yazıldığı gibi 60 günlük süre sonunda'mı itiraz edilmiştir.Bu konuda Vakıflar meclis kararına itiraz edildi ise itiraz yazısının bir süretini ve itiraz sonucunun  yazısının bir süretini, itiraz edilmediyse neden edilmediğini  tarafımıza yazılı bir şekilde verilmesi için önergemizin başkanlık makamına havalesini saygılarımla arz ederim. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34