banner32

Çevre Dostları Kazlıçeşme'de iftar yapacak

Kendilerine "BETONLAŞMAYA KARŞI DAYANIŞMA PLATFORMU" Diyen çevre dostları 12.07.2014 de İftarını al KAZLIÇEŞMENE GEL etkinliği ile betonlaşmaya dikkat çekecekler.

Çevre Dostları Kazlıçeşme'de iftar yapacak
Her yer betonlaştı halk isyan noktasına geldi 

Fatih Sultan Mehmet'in Anadolunun değişik yerlerinde DEBBAĞCILIK yapan Zenaatkarları Kazlıçeşme'de bir araya getirerek dünyanın ilk toplu üretim merkezlerinden birisini başlatmış oldu. Burada dünyanın ilk teşvik sistemi dahil ticari alanda bir çok yenilik uygulanmıştır.

Ayasofya vakfına kira ödeyen bir çok DEBBAĞ varlıklarını 1996 yılına kadar Kazlıçeşmede devam ettirdi.Gelişen teknolojiye ayak uyduramayan deri esnafı Çorlu ve Tuzla'daki Organize Sanayi bölgelerine  doğru gitmek zorunda kaldılar.

İşte Kazlıçeşme o tarihten günümüze boş bir şekilde bekletildi.Zaman zaman miting alanı olarak da kullanılan bu alan şu an imara açılmak üzere. 

Bu durum çevreye duyarlı vatandaşların dikkatini çekiyor

Son yıllarda Zeytinburnu'nun en değerli arsalarına Kibir kulelerinin yükselmesi ile çevreye ve yeşile karşı duyarlı insanlar isyan noktasına geldi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi  

Platform üyelerinden birisi olan İş adamı Bülent Yalçınkaya yaptığı konuşma da şunları söyledi "Bizim oluşturduğumuz bu platformun içinde her siyasi görüşe mensup insanlarımız var. B
u platform içinde siyaset olmayacak.Sadece çevre,yeşil,doğa,kültür ve sanatsal olayları konuşup ilçe için en doğru olanının ne olduğuna karar vererek igili mercilere ışık tutmak adına karıca kararınca yaşadığımız yere karşı mesuliyetlerimizi yapmanın gayretinde olmanın dişında hiç bir hedefimiz ve düşüncemiz yoktur.Cumartesi günü yani 12.07.2014'de çok sayıda Zeytinburnulu vatandaşın geleceğine sahip çıkmak adına iftarını al KAZLIÇEŞMENE GEL diyoruz" dedi.

İş adamı ve Zeytiburnu'nun sevilip sayılan siması çevre ve yeşil dostu Salih Zeki Durmuşğlu'da başlatılan bu projeye destek vermek her çevre ve yeşil dostu insanın birinci görevi olmalı. Burası Zeytinburnu' nun Marmara denizi ile bütünleştiği bir burundur. Burada Zeytin ağaçları ve yeşil başta olmak üzere yeniden düzenlenip halkın istifadesin sunulmalıdır.

Gazeteci Yazar ve Zeytiburnu kitabının yazarı Hüseyin Çetiner'de şunları söyledi " Gerek şahıs olarak gerekse de yayın grubu olarak Zeytinburnu'nun yararına yapılan  her türlü çalışmaya gücümüz oranında destek olmaya gayret edeceğiz. Kazlıçeşme'nin de betona teslim olmaması adına üzermize düşen bir şey varsa yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

Platform üyeleri bütün Zeytibnburnulu hemşehrilerini soın yeşil alanınıza sahip çıkın çalışması ile Zeytinbunu'nun betona teslim edilmenesini istemelei alamılı bulundu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34