banner32

ZKS.Samsunlular'a dar geldi

Zeytinburnu Tüm Samsunlular Derneği hem yaptıkları görkemli açılış ile hem de yöresel günlerin dördüncü gününde Zeytinburnu Kültür Sanat'ta ZKS.de yapılan Samsun gecesinde salona sığmadılar.

ZKS.Samsunlular'a dar geldi
Soyadı gibi Genç olan derneğin Kurucu başkanı Davut Genç ve ekibi Telsiz mahallesinde dizayn ettikleri dernek merkezi ile ilçede ki en modern derneği kurdukları katılımcılar tarafından ifade edildi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Bir çok önemli şahsiyetin açılış ve geceye katılması dikkatlerden kaçmadı. Yöresel Günlerin Mucidi Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Ak Parti İstanbul MilletvekiliOsman Aşkın Bak, Belediye başkanı Murat Aydın,Samsun Konfederasyon başkanı Kaya Aşçı,Ak PartiZeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver, CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan, başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi,dernek başkanı,ve vatandaşın katıldığı dernek açılışlı olukça kalabalıktı.

Önce açılış sonra yöresel günler

Zeytinburnu Tüm Samsunlular Derneğinin kurucuları daha önce bir çok STK.nın kuruluşlunda yer aldıkları için cemiyet işlerine yabancı olmadıklarından ötürü açılışını yaptığı günün gecesinde binlerce Samsunlu’yu Zeytinburnu Kültür Sanat (ZKS) ‘ta bir araya getirerek yörenin örf ve adetlerine göre gönüllerince eğlendiler.

Zeytinburnu pazarlarında esnaflık yapan birçok Samsunlu’nun üye olduğu derneğin açılışında  ve yöresel günler de pazarcılık yapan gençlerin gür sesleri ile Belediye başkanı ve diğer protokol üyelerine karşı güzel tazahüratlar yaparak renkli durumların oluşmasına katkı yaptılar.

Dernek başkanı Davut Genç neler söyledi ?

Davut Genç gazetemize yaptığı açıklamada Zeytinburnu’nda yaşayan samsunlular olarak ortak akıl ile yönetilecek sağlıklı bir derneğe ihtiyacımız vardı. Arkadaşlarımız ile yaptığımız istişareden sonra tamamen sosyal olaylara öncülük edecek ve Samsunluları bir arada toplayacak derneğimizi kurma kararı aldık.Derneğimiz ilçenin ortası sayılan Telsiz mahallesi 72 sokakta kurduk. Bize maddi ve manevi yardımcı olan herkes huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum dedi.

Belediye başkanı Murat Aydın güzel bir mekan olmuş emeği geçenlere teşekkür ederim

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın sivil toplum kuruluşlarına önem verdiği için  10 yıldır il derneklerinin kendi kültürlerini yaşamaları adına Yöresel Günler adı altında  çok güzel bir etkinliğe imza atıyor. Başkan Aydın şöyle konuştu ”Dernekler zenginliğimizdir. Bugün burada açışımı yaptığımız derneğin ilçemize katlı yapacağına olan inancım tamdır.Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak’ta hayatının önemli kısmında dernekçik yaptığını ifade ederek ben Rizeli’yim ama amcan Samsun’da yaşıyor.Her yıl Samsun’a gider amcamı ziyaret eder orada denize girim demesi büyük alkış aldı.

Samsun Konfederasyon başkanı Kaya Aşçı’ da kardeşlerimiz Zeytinburnu’nda güzel bir mekan yapmışlar.Yerleri de gayet güzel emekleri geçenleri tebrik ediyorum. Birlikte hareket ederek hem doğduğumuz yere hem de yaşadığımız yere faydalı olabiliriz dedi.

Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzettin Konuk^’ da yaptığı dua ile 81 gülün içinde kırmızı beyaz açan Samsun’umuzun güzel insanlarının hizmete açtıkları sosyal bir mekanın açılışındayız.Rabbim hayırlı ve rızasını güttükleri her işlerinde yanlarında olsun dedi.

ZKS’de başlayan Samsunlular gecesine Mahalle muhtarları,değişik ilçelerdeki Samsun dernek başkanları,Meclis  üyeleri,siyasi partilerin yöneticileri Belediye başkan aday adayları başta olmak üzere çok sayıda Samsun dostu dernek başkanı Davut Genç ve yönetimini iki mutluluğu aynı anda yaşadıkları  bir günde unutmamaları kendilerini sevindirdi.

Dernek yönetimi şu isimlerden oluştıu :

Başkan Davut Genç,Başkan yardımcısı Turan Gençoğlu, Yönetim kurulu üyeleri,Erdem Başaran, Gülktekin Gençoğlu,Ömer Yıldız,Ali Demir,Mustafa Başaran,Selahattin Sert,Fatma Kılıç Özden, Hasan Durhan,Recai Bayındır, Duran Genç,Nami Korkmaz,Hasan İnce

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
YORUMLAR
Yahya  genc
Yahya genc - 11 yıl Önce

Süper oldu gecemiz herkeze. Teşekkür ederiz

e. erman
e. erman - 11 yıl Önce

bir samsunlu olarak geceye katılan ve bizleri eğlendiren hemşerilerimize, belediye ve derneğimize çok teşekkür ederiz.

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34