banner32

Zeytinburnu'nun koku problemi tarihe karışıyor

Bayrampaşa, Esenler, Güngören ve Zeytinburnu ilçelerinden geçen 23 kilometre uzunluğundaki Ayvalıdere güzergahında 2 bin 200 milimetre çapında ve 4 bin 334 metre uzunluğunda Ayvalıdere atık su tüneli inşa ediliyor.

Zeytinburnu'nun koku problemi tarihe karışıyor
Bayrampaşa, Esenler, Güngören ve Zeytinburnu ilçelerinden geçen 23 kilometre uzunluğundaki Ayvalıdere güzergahında 2 bin 200 milimetre çapında ve 4 bin 334 metre uzunluğunda Ayvalıdere atık su tüneli inşa ediliyor. 36 metre derinde inşa edilecek tünelle Zeytinburnu'nun koku problemi tarihe karışacak.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Yerin 36 metre altında inşa edilen Ayvalıdere atık su tüneli projesi kapsamında ayrıca, çapı 1000 ila 2 bin 400 milimetre arasında değişen 527 metre atık su kolektörü ve 250 metre uzunluğunda boru itme yöntemiyle atık su iletim hattı inşa ediliyor. Çalışmalar kapsamında şuana kadar 527 metre uzunluğundaki atık su kolektör hattının tamamı ile 250 metrelik boru itme inşaatının 170 metresi tamamlandı.

Kazısız TBM teknolojisi ile inşa edilen tünel kazısında ise 60 metrelik kısım tamamlandı. Yaklaşık 24 milyon liraya mal olacak ve 2016 yılında tamamlanacak proje ile bölgenin tüm atık su hatları tek bir sisteme alınacak, Zeytinburnu başta olmak üzere Ayvalıdere güzergahındaki bazı bölgelerde zaman zaman yaşanan koku sorunu çözüme kavuşturulmuş olacak.

Proje ile havzanın atık suları Bayrampaşa otogar mevkiinden toplanarak tamamı Ayvalıdere tüneli ile Zeytinburnu Çırpıcı Parkı'na kadar getirilecek. Burada projenin devamı niteliği taşıyan 2 bin 800 milimetre çapında ve 2 kilometre uzunluğundaki Ayvalıdere atık su tüneli 2 ile atık sular Kazlıçeşme'ye, oradan da mevcut atık su kolektörü ile Yenikapı atık su arıtma tesisine ulaşacak. Projenin hayata geçmesi ile nüfusu artmakta olan Bayrampaşa, Esenler, Güngören ve Zeytinburnu ilçelerinin atık su kolektör ihtiyacı da karşılanmış olacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34