banner32

Zeytinburnu'nun Ebedi Sakini Özal Seminer ile yad edildi

Gazeteci yazar ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkanı Hüseyin Çetiner 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 25. yılında Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Derneğinde yaptıkları seminer ile rahmetle yad etti.

Zeytinburnu'nun Ebedi Sakini Özal Seminer ile yad edildi
Açılış Konuşmasını Dernek Başkanı Suat Sarıkaya Yaptı

 

Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Dernek Başkanı Suat Sarıkaya açılış konuşmasında şunları söylediÖzal’ın Türk  halkının kalbindeki yeri çok iyi.  Malatyalıların kalbinde yeri daha özel. Bizim gibi hem Malatya’da doğan hem de Merhum Özal’ın ebedi istirahat yeri olan Zeytinburnu’ nda ikamet eden Malatyalılar için yeri  daha da özeldir. 

 

Malatya ve Zeytinburnu kitaplarını yazan Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkanı ve derneğimizin de başkan yardımcısı olan Gazeteci yazar  Hüseyin Çetiner’in derneğimizde Özal’ın 25.vefat yıldönümü nedeni ile verdiği seminer için kendisini ve GZP yöneticilerini kutlarım.

 

Gerçekten  tarihi mekanlarımız ve şahsiyetlerin daha çok kişi tarafından bilinmesi  için güzel işlere imza atıyorlar. Dernek olarak bizin de kapımız her daim kendilerine açıktır. Başkan ve yönetimine başarılar dilerim” dedi.

 

Platform başkan yardımcısı Müzeyyen Kurt, Yönetim Kurulu üyeleri  Asuman Sula Durmuşoğlu, Kadir Şengül,Çağla Pekgüleç’de hem Geleceğim Zeytinburnu platformunun çalışmaları hakkında bilgi sunumu yaptılar hem de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı rahmetle yad ettiler.

 

Hüseyin Çetiner Seminer de şunları söyledi

 

Değerli Dostlar ,

 

Zeytinburnu’nun bir çok  tarihi yapısının yanında  hiç şüphe yok ki tarihimizde iz bırakan ebedi sakinlerimizi de unutmamız mümkün değildir.

 

Bugün Türkiye Cumhuriyetinin 95 yıllık sürecine baktığımız zaman 1950-1960 arası 10 sene ülkeye hizmet eden  Merhum   Adnan Menderes, 1983 ile 1993 arası  tam 10 sene başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ülkeye hizmet eden  Merhum Turgut ÖZAL’ı ve hayatı mücadele ile geçen Merhum Erbakan’da yine yaşamın bir çok alanında olmak üzere ülkeye hizmet etti.

 

İşte yakın tarihimize damga vuran 3 önemli DEVLET adamımızın  EBEDİ İSTİRAHATGAH yeri olarak Zeytinburnu’nu  seçmelerinin  çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. 
 

Özal Türkiye’ye bilişim, ticaret ve eğitim alanları başta olmak üzere ülkeye çağ atlatan çalışmalar yaptı.   Özal ve kendisi gibi  faydalı çalışmalara imza atan Zeytinburnu’nun ebedi sakinlerini rahmetle yad ediyoruz. Bugün kapılarını bize açan Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Dernek başkanı sayın Suat Sarıkaya’ya teşekkür ederim.

 

Bugün burada merhum hemşehrimiz Özal’ı rahmetle yad ettik.

17 Nisan 2018’de vakti müsait olabn arkadaşları kabri başında vefatının 25. senesinde dua etmeye beklerim “dedi.

 

Kabri Başında Özal’a devlet töreni

 

25 sene önce görevi başında iken şüpheli bir ölüm ile aramızdan ayrılan Türkiye’nin 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal Devlet Töreni ile anıt kabri başında anıldı. Özellikle törene Malatya sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi göstermeleri dikkat çekti.

Malatya’lı olan Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkçi, Ak Parti Malatya Milletvekili ve genel balkan yardımcısı Öznur Çalık, Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç,İstanbul Valisi Vasip Şahin,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi anma programına katıldı.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34