banner32

Zeytinburnu'ndan SOMA’ya dua desteği

13 Mayıs 2014 de feci bir maden kazası ile sarsılan SOMA’ya tüm Türkiye’de dua yağıyor.Zeytinburnu Belediyesinin Adliye meydanında yaptığı Dua programına İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nun yaptığı dua ile renklendi.

Zeytinburnu'ndan SOMA’ya dua desteği
Hüzün ve dua bir arada yaşandı


Hoca efendiler önce Mevlid-i şerif okudular.Daha sonra Kur’an tilaveti yapıldı. Akabinde de İlahiyatçı  yazar Ömer Döngeloğlu hem bir konuşma yaptı hem de Soma madenin de hayatını kaybeden madenciler için uzun bir dua etti Meydanda toplanan yüzlerce insan hep bir ağızdan samimi bir şekilde yapılan duaya emin amin dediler.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi


Ak Parti İlçe başkanı Bahattin Ünver”Yüreğimiz Soma’da”

Ak Parti  Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver Gazetemize şunları söyledi; “13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası 76 milyon vatandaşımızı gözyaşına boğdu. Bu acı olay karşısında Zeytinburnulu vatandaşlarımız da derin bir üzüntü ve acı çektiler. Bugün Belediyemizin organizesi ile kalabalık bir halk topluluğu SOMA’lı kardeşleri için yapılacak DUA’ya amin demek adına bugün burada toplandı. Başta belediye başkanımız sayın Murat Aydın’a,akabinde Hocamız Ömer Döngeloğlu’na ve Zeytinburnu halkına aracılığınız ile teşekkür ederim” dedi

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın “SOMA ile bir bütünüz “dedi                                                                                  

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın ‘da konuşmasında şunları söyledi ”Rabbim ülkemize bir daha bu tür bir felaket vermesin. Soma’da yaşanan ve 301 Madencimizin şehit olduğu elim kazadan dolayı ülke nüfusunun tamamının yüreği yandı. Zeytinburnu halkı da bu olaya çok üzüldü. Halkımız ile birlikte Adliye meydanında geniş bir dua programı düzenlemek istedik. Burada çok kalabalık bir  topluluk görüyorum. Allah hepinizden razı  olsun. Dualarımız ve kalbimiz Soma’lı kardeşlerimizle şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum” dedi.

Büyük kalabalık okunan Kur’an-ı kerim tilavetlerini huşu içinde dinledi.Daha sonra Ömer Döngeloğlu’nun yaptığı duaya herkes amin dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34