banner32

Zeytinburnu’nda Sokak İftarlarına Yoğun İlgi

Ramazan ayında 50 bin kişiyi iftar sofralarında buluşturmayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi’nin, düzenlediği sokak iftarları, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Zeytinburnu’nda Sokak İftarlarına Yoğun İlgi
 Her akşam farklı mahallede olmak üzere 12 mahalle ve 13 farklı sokakta iftar programları düzenleyen belediye, bugüne kadar 27 bin kişiyi sokak iftarlarında bir araya getirdi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi


Hayırsever iş adamlarının bağışları ve belediyenin organizasyonuyla meydana gelen sokak iftarlarına her akşam 2 bin kişi konuk oluyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sokak iftarlarında boş masa bulmak nerdeyse mümkün değil. Sürpriz konukların ağırlandığı sokak iftarlarında Kur’an tilavetleri yapılıp, ilahiler okunduktan sonra, iftar duasıyla birlikte binlerce vatandaş besmele çekip, orucunu birlikte açıyor.

Yok olmaya yüz tutmuş bir geleneğini günümüzde ayakta tutmaya çalıştıklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Ramazan boyunca her gün farklı sokaklarda iftar davetleri düzenliyoruz. Bunun yanı sıra hafta sonu meydan iftarlarımız oluyor. Bizler, her akşam iftarımızı sokakta, Zeytinburnulu hemşehrilerimizle birlikte açıyoruz. Burada, onların arasında bulunmaktan çok mutluyuz. Genciyle, yaşlısıyla birlikte kolay kolay yakalanmayacak eşsiz bir görüntüyü ortaya koyuyoruz. Bu benim için çok anlamlı oluyor. Bu yüzden Ramazan’da davet edildiğim hiçbir iftara katılamıyorum. Örneğin, geçen sene evimde hiç iftar yapamadım. Bu yılda, geçen yıllarda olduğu gibi her akşam Zeytinburnulu hemşehrilerimizle birlikte olacağım.”dedi.
Ramazan ayı boyunca çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Her akşam farklı mahallede ve sokakta burada olduğu gibi sosyal ve kültürel etkinliklerimiz olacak. Cumartesi günleri ise birbirinden farklı konukların ağırlandığı programlar, Zeytinburnu Meydanı’nda gerçekleştirilmeye devam edecek. Zeytinburnu’ndaki belirli camilerde çeşitli etkinliklerimiz devam ediyor. Camilerimizde, müftülükle birlikte belirlediğimiz programlar bulunuyor. Her gün Merkezefendi Camii’nde İstanbul’un meşhur hafızları Kur’an-ı Kerim okuyor. Seyitnizam Camii’nde ise her Cuma Enderun teravihleri kıldırılıyor.”

Konuşması sırasında Ramazan ayındaki paylaşma konusuna değinen Başkan Aydın, “Zeytinburnulu hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Zeytinburnu Belediyesi olarak organizasyonu biz yapıyoruz. Ama iftar sofrasındaki ikramları onlar sunuyor. Allah, onlara bol kazançlar nasip etsin.”dedi.

Son olarak Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Aydın,  iftar masalarında kendilerini yalnız bırakmayan Zeytinburnu halkına teşekkür etti.

 

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34