banner32

Zeytinburnu’nda Radyo Festivali, Çiğ Köfte İkramıyla Başladı

Yöresel lezzetlerin yaşatılması ve halkla buluşturulmasını sağlayan Zeytinburnu Geleneksel 5'inci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni, Çiğ Köfte Şöleni ile başladı. Binlerce vatandaşın uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde vatandaşlar ikram edilen acılı çiğ köfte ve ayranı afiyetle yedi.

Zeytinburnu’nda Radyo Festivali, Çiğ Köfte İkramıyla Başladı
Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinburnu Geleneksel 5'inci Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni başladı. Yöresel lezzetlerin halkla buluştuğu 15 Temmuz Meydanı’ndaki şölene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çiğ Köfte Şöleni ile başlayan festivalde yaklaşık 15 bin kişi için özenle hazırlanan 2 ton çiğ köfte, ayranlarla birlikte vatandaşlara ikram edildi.

Acılı çiğ köfteyi alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ayranla birlikte ikram edilen köfteleri afiyetle yedi. Ustaların, yöresel kıyafet ve müzik eşliğinde çiğ köfte yoğurduğu şölende müziğin ritmine dayanamayan vatandaşlar halay çekip birlikte türkü söyledi. Renkli görüntülerin yaşandığı 15 Temmuz Meydanı’nda yoldan geçen vatandaşlar da halaya kendini kaptırıp ikramlar eşliğinde hünerlerini sergiledi.

 

“HERKESİ FESTİVALİMİZE BEKLİYORUM”

 

Festivalin ilk gününde vatandaşların yoğun ilgisinden çok memnun olduklarını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Şükürler olsun ki Zeytinburnu gibi zengin bir ilçede belediye başkanlığı yapıyorum. Zeytinburnu Türkiye’nin özeti sayılır. Bu sebeple festivallerimizde her yöreden öne çıkan lezzetleri ikram etmeye özen gösteriyoruz. Bugün de Güneydoğu mutfağımızın en önemli lezzetlerinden biri olan meşhur çiğ köftemizi ikram ettik. Pazar günü de inşallah Balkanların meşhur tatlarından Rumeli böreğini ikram edeceğiz. Tüm Zeytinburnulu hemşehrilerimizi bu güzel bir kardeşlik ortamına bekliyorum.” diye konuştu.

 

BİR YİYEN BİR DAHA KUYRUĞA GİRDİ

 

Geleneksel yiyeceklerin unutulmaması adına festivali çok anlamlı bulduğunu belirten Zeytinburnu sakinlerinden Servet Mandı ise, “Hafta sonu olması sebebiyle ailecek bir değişiklik olsun istedik ve çiğ köfte şölenine geldik. İyi ki de gelmişiz müzik olsun, çiğ köfte olsun her şey çok güzeldi. Halaylar çekildi, radyodan dinlediğimiz spikerleri burada yakından görme şansını da elde ettik. Güneydoğulusundan Karadenizlisine farklı memleketlerden vatandaşlar burada beraber eğlendi, kol kola halay çekti. Bu güzel kardeşlik ortamını yaşanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

22 Nisan'a kadar devam edecek olan festival, 15 Nisan Pazar günü saat 13.00’da 15 bin kişilik Rumeli Böreği Şöleni, 21 Nisan Cumartesi günü 15 bin kişilik Türkistan Pilavı Şöleni ve 22 Nisan Pazar günü ise 15 bin kişilik Hamsi Şöleni devam edecek.

RADYO MAKETİNDEN CANLI YAYIN

 

22 Nisan’a kadar devam edecek festivalde Kral FM’den Afrikalı Ali, Star artı FM’den Bilo Ağa, Best FM’den Ufuk Karcı ve Cem Arslan, Show Radyo’dan Aslıhan, Radyo Viva’dan Duygu, Alem FM’den Hilal Özgani, Radyo Turkuaz’dan Hopdedik Ayhan, TRT FM’den Banu Karakaş, Kent FM’den Bigman, Radyo Ekin’den Gökhan Sağlam, Radyo Trafik’ten Cenk Sarıkaya, Medya FM’den Ercan Işık, Radyo 7’den Talha Bora Öge, LİG Radyo’dan Mehmet Ayan, Radyo Spor’dan Doğan Öncel, İstanbul’un Sesi’nden Ali Baba, Boğaziçi FM’den Akif Özcan ve Semih Demirtaş, Damla FM’den İbrahim Elden ve Yabancı, Seymen 1070’ten Gökhan, Radyo 34’ten Serkan Lama, Karadeniz FM’den Emrullah Gül ve Onur, Radyo K’dan Ahmet Taşkın ve Ufuk Acar gibi birçok radyo kanalı meydanda kurulacak olan radyo maketinden canlı yayın yapacak. Ayrıca TRT Avaz, Mavi Karadeniz TV, Kanal Urfa ve Tek Rumeli TV de festival alanından canlı yayın yapacak kanallar arasında yer alacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34