banner32

Zeytinburnu’nda ‘Okul’ Heyecanı

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Yurt genelinde 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen dersbaşı yaptı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk ders saatlerinde ilçedeki okulları ziyaret etti, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Zeytinburnu’nda ‘Okul’ Heyecanı
 Yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Okullarda tatlı bir telaş, heyecanlı bir koşuşturmaca vardı. Zeytinburnu’nda dersbaşı yapan öğrencileri ziyaret edip, başarılar dileyen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, okulun ilk günündeki heyecana miniklerle birlikte ortak oldu.

Zeytinburnu Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda yapılan ‘2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’ açılış programına Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Albay Halil Akar, Mili Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, okul müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti. Yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde öğrenciler şiir okudu, halk oyunları, koro ve bağlama performansı sergiledi. Törenin sonunda 4’üncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan 1’inci sınıf öğrencilerine hoş geldin seremonisi gerçekleştirdi.

 “BELEDİYE OLARAK TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy yaptığı konuşmada, “Biz her yıl düzenli olarak bütün okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını elimizdeki imkânları sonuna kadar kullanarak karşılıyoruz. Her yıl bu uygulamayı düzenli olarak devam ettireceğiz. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber okullarımızın her yıl daha iyi şartlara ulaşması ve daha verimli bir hale gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Hükümetimiz kitapları bütün okullara dağıtıyor. Bu hafta defterlerimiz bütün öğrencilerimize ulaşacak. İlçe Milli Eğitim’le birlikte bu yıl ‘Temiz Okul’ kampanyasını yürüteceğiz. Konuyla ilgili olarak Çalışma Bakanlığımızla görüşmelerimiz sürüyor. Bu hafta içinde neticelenecek. Eğitim öğretim yılının şimdiden tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

1’İNCİ SINIF HEYECANI

1’inci sınıfa başlayacak olmanın heyecanıyla tüm gece uyuyamadığını söyleyen öğrenci Nagihan Akıncı, “Bugün okula annemle beraber geldim. Gece heyecandan uyuyamadım. İlk kez okula başlıyorum. Öğretmenimi çok seviyorum. Şu an çizgi çalışması yapıyorum. Teneffüse çıkıp, arkadaşlarımla oynamayı bekliyorum.” şeklinde konuştu.

ŞİİR OKURKEN DUYGULANDI

Şiir okurken duygulandığı gözlemlenen ilkokul öğrencisi Hazal Zehra Akpınar ise; “Öğretmenlerimi çok seviyorum. Duygulu şiirler okuyunca ağlıyorum. Öğretmenlerimin bana öğrettiklerini düşünüyorum. İleride ben de öğretmen olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34