banner32

Zeytinburnu’nda kültür sanat sezonu açıldı

Zeytinburnu Belediyesi, 2015-2016 kültür sanat sezonunu, 9 Ekim’de Cahide Keskiner Atölyesi "Kültürel Semboller" karma minyatür sergisi ve Göksel Baktagir dinletisiyle açtı.

Zeytinburnu’nda kültür sanat sezonu açıldı
Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sezon açılışı programında konuşan Belediye Başkanı Murat Aydın, Cahide Keskiner'in, kültür-sanatta Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olduğunu vurgulayarak,"Hocamızın 50. sanat yılı münasebetiyle bir katalog çalışması yapmıştık. Şimdi de atölyesinde, öğrencileriyle birlikte üretilen eserleri bu kültür merkezinde sergiliyoruz. Allah’a şükrediyorum, daha önce kültür sanatla hiçbir iletişimi olmayan Zeytinburnu’dan, bugün kültür ve sanatla üst düzey ilişkisi olan bir Zeytinburnu haline geldik. Çalışmalarımıza ilgi gösteren Zeytinburnu halkına ve bu çalışmaları başarıyla yürüten kültür sanat merkezi yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Etkinlikte konuşan Keskiner de küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yaptığı sergiye gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bize bu imkânı sağlayan ve çalışmalarımızın her zaman arkasında duran Zeytinburnu Belediye Başkanımıza, küratörümüz Mehmet Lütfi Şen’e bütün sanatçı arkadaşlarım adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
"Sembollerle, konuşmadan da bazı şeyleri anlatabiliriz"
Sergide eserleri yer alan öğrencilerden minyatür sanatçısı Zehra Çekin, sergiye bir yıldır Keskiner yönetiminde hazırlandıklarını kaydederek, "Çok geniş konulu bir sergi. Semboller hayatımızda önemli bir yer taşıyor ve nesilden nesile aktarılıyor. Mesela 'gül' Hz. Muhammed'in, 'lale' Allah'ın, 'kartal' güç ve kudretin, 'nar' süreklilik ve doğurganlığın sembolüdür. Bunlarla, konuşmadan da bazı şeyleri anlatabiliriz. Bu sergiyi, büyük bir projenin başlangıç sergisi olarak düşünebiliriz" diye konuştu.
Açılışa cilt sanatçısı İslam Seçen, tezhip sanatkarı Hatice Aksu, tezhip sanatkârı Münevver Üçer, hat sanatkârı Süleyman Berk, kalemişi sanatkarı Kaya Üçer gibi geleneksel sanatlar camiasından birçok usta isim katıldı.
Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sezon açılışı programında, kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve Doğu Rüzgarı ekibiyle meşk usulü bir dinleti gerçekleştirdi. Baktagir ve ekibine dinliyiciler sesleri ve alkışlarıyla eşlik etti.
 
Kültürel sembollerin minyatür yorumuyla sunulduğu sergide,19 sanatçının yaklaşık 1 yıllık çalışmalarından oluşan 30 eser yer alıyor. “Kültürel Semboller” karma minyatür sergisi 10 Kasım'a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34