banner32

Zeytinburnu'nda Kerbela Yası

Zeytinburnu'nda düzenlenen Matem-i Muharrem programında sahne alan Ubeydullah Sezikli ve grubu, Kerbela şehitleri için mersiyeler ve ilahiler okudu. Matem gecesinin sonunda vatandaşlara aşure ikram edildi.

Zeytinburnu'nda Kerbela Yası
Zeytinburnu Belediyesi Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Matem-i Muharrem programı düzenledi. Hazreti Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programında Ubeydullah Sezikli ve grubu sahne aldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda Kerbela şehitleri için mersiye ve ilahiler okundu. Program sonunda ise vatandaşlara aşure dağıtıldı.

“MÜSLÜMANIM DEYİP KAFA KESİYORLAR”

Konser arasında kısa bir konuşma yapan Ubeydullah Sezikli, “Bu gücün üzerine Hz. Hüseyin’in dik duruşu ve gidişi var. Hz. Hüseyin burada bize bir şey öğretiyor, dik durmayı. Müslümansan ve söz vermişsen, 20 bin kişi sana gel demişse gideriz diyor. Ama karşıdaki Yezid’ler ki bunlar hiçbir zaman bitmeyecek. Bu Yezid’ler ellerini havaya kaldırıp 'biz peygamber torunuyuz ve onun neslinden gidiyoruz' diyen bir Hz. Hüseyin’i dinlemeyecekler. Çünkü onlar hiçbir şeyi dinlemediler. Bugün de dinlemiyorlar. Yezid’ler hiç bitmeyeck kıyamete kadar devam edecek. Ama gönül ister ki Hüseyin’ler de bitmesin, kıyamete kadar sürüp Yezid’lerden daha çok olsun.” ifadelerini kullandı. Düzenlenen konserin ardından vatandaşlara aşure ikram edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34