banner32

Zeytinburnu’nda Herkes Bisiklet Sürebilecek

Zeytinburnu’nda herkes bisiklet sürebilecek, Zeytinburnu Belediyesi tarafından başlatılan “ Zeybis Bisiklet Temel Eğitim Programı “ yediden yetmişe tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanıyor.

Zeytinburnu’nda Herkes Bisiklet Sürebilecek
Zeytinburnu Belediyesinin başlatmış olduğu ZEYBİS projesi kapsamında 4 yaşın üstündeki herkes ücretsiz eğitim verilecek. “Zeytinburnu’nda bisiklet sürmeyen kimse kalmayacak” şiarıyla startı verilen bisiklet eğitim programının amacı vatandaşlara bisiklet sürme alışkanlığı aşılanarak yoğunlaşan trafik sorununa bir nebze de olsa çözüm öretebilmektir.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi /F.Muhabir  - Remzi Tayuzak



Uzman hocalardan alınan eğitimle 8 saatte herkes bisiklet sürebilecek

Zeytinburnu 15 Temmuz meydanında oluşturulan kursta, kursiyerler; uzman hocalardan 2 gün ders alıyor; toplam 8 saatlik eğitimden sonra kursiyereler, çok kolay ve kendilerinden gayet emin bir şekilde bisiklet sürebiliyorlar. 

Projeye dair bilgi veren eğitmen Zafer Öztürk: “ proje çok yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Şimdiye dek yüzlerce kişi başvurup kayıt yaptırdı. Projeye en çok ilgi bayanlardan geliyor.” diyen Öztürk, sözlerinin devamında “ gelen tüm kursiyerlerimizin güvenliği sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz ve hiçbir kursiyerimizin başına kask taktırtmadan bisikletlere bindirmiyoruz.

Bu projemiz, 15 Eylül’e kadar devam edecek. Projemiz her bir kursiyer için toplamda 8 saat eğitim imkanı veriyor ve biz bu 8 saati 4'ders saat olmak üzere iki günde tamamlıyoruz" dedi.

Belediyeni bu projesi hakkında görüşlerine başvurduğumuz kursiyer Harun ve Ecrin Çelik kardeşler, “ biz bu projeyi çok olumlu bulduk ve umarız herkes bu eğitimden yararlanır; bu projenin hem spor açısından hem de ileride bu proje sayesinde trafiğin azalmasında da yararlı olabileceği düşüncesindeyiz.” diye konuştular.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34