banner32

Zeytinburnu’nda Gençlik Merkezi Açıldı

Zeytinburnu Gençlik Merkezi gençlerin buluşma noktası olmaya devam edecek., Zeytinburnu'nda gençler arasında iletişim ve dayanışmanın güçlenmesi, gençlerin zamanlarını etkili kullanabilmeleri ve eğlenceli saatler geçirmeleri için daha çok okuyan, daha çok düşünen, daha çok üreten bir neslin inşası için Zeytinburnu Belediyesi tarafından kurulmuştur.

Zeytinburnu’nda  Gençlik Merkezi Açıldı
İlkokuldan Ortaokula kadar olan öğrencilerle Bilgi evleri, Liseden Üniversiteye kadar da Gençlik Merkezi ilgilenecek

İstanbul Times Yayın  Grubu imtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner  Zeytinburnu Gençlik Merkezi koordinatörü Durmuş Can'a Gençlik merkezi ne tür çalışmalar yapacak sorusunu sordu işte Can' ın cevapları;

"Zeytinburnu Gençlik Merkezi ile gençlerin akıl-beden-ruh bütünlüğünün sağlanılması ve birlikte geliştirilmesi amacıyla; Kültür, sanat, düşünce, edebiyat, spor, sağlık, karakter, ahlak alanlarında okumalar, faaliyetler, atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Örgün eğitim saatleri dışında gençlerimiz, vakitlerini daha çok sokakta, bilgisayar ve televizyon başında geçirmektedir. Maalesef sokaklarımız, gençlerimizin düzenli olarak vakitlerini geçirecekleri ideal bir mekân olmanın çok gerisindedir. Bu durumu göz önünde bulunduran Belediyemiz, gençlerimizin sosyal, ahlâkî, sportif ve kültürel ihtiyaçlarını göz önüne alarak onların eğlenceli bir şekilde vakit geçirecekleri, okul derslerine takviye alabilecekleri, bu sırada da karakterlerini geliştirebilecekleri, her türlü teknolojik ve sportif şartın sunulmaya çalışıldığı bir mekan olarak Gençlik merkezini kurmuştur.

Gençlik çağı çok önemli

Gencin yaradılıştan getirmiş olduğu fıtratını muhafaza edip,fıtrattan umrana yapacağı yolculukta karşısına muhtemel sıkıntılar ve çeşitli imtihanlar çıkacaktır. Gençlik koridoru üzerinde karşısına çıkacak tehlikelerle baş etme ve bunların üstesinden gelebilmesi için kadim geleneklerimizin vedeğerlerimizin bize yüklemiş olduğu sorumlulukları kuşanmalıyız.

Niçin Gençlik Merkezi?


ilçemizde bulunan gençlerimizin Sosyal,kültürel,sanatsal ve ahlaki gelişim süreçlerine olumlu katkı sağlamak amacıyla Sosyal Belediyecilik bilinciyle hizmet eden Belediye başkanımız Sayın Murat AYDIN’ın talimatıyla Gençlik Merkezi kurulmuştur.

Zeytinburnu Gençlik Merkezi ,Zeytinburnu ilçesinde bulunan 15 ile 30 yaş arasında ki gençliğe sunacağı sosyal,kültürel ve sportif etkinlikleri ile gençliğimizi zararlı akımlardan ve ortamlardan kurtarma çabasıyla kurulmuştur.

Edebiyattan spor'a hayata dair bir çok çalışma gençlik merkezinde

Edebiyat Atölyesinden,DüşünmeAtölyesine,Uzak doğu Sporlarından,Tarih ve Medeniyet okumalarına bir çok alanda gençlerimizi sosyal,sportif ve ilmi faaliyetlerle donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla gençlik merkezimizi kurduk.Ve ilk etkinliğimiz de Okumalar teması ile;Siyer Okumalarını Dr Şerafettin KALAY hocamızın sunumu ile başlattık. Ardından İmam Hatipli Gençlerimizle Dil Atölyesi kapsamında Arapça Pratik etkinliğimizi başlattık.Sağlıklı ve Zinde bir Gençliğin inşası için 4 grup ile halı saha maçlarını başlattık.

Perşembe akşamları saat 19.30-20.30 arası Atatürk Kültür Merkezinde Dr Ebubekir Sifil Hocamızla Akaid Bilinci okumalarını başlattık.Ayrıca yine Atölyeler kapsamında iki farklı genç gurubumuzla Diksiyon ve hitabet Atölyesini başlattık ve büyük bir heyecanla devam ediyor.

Oku-Yorum atölyesi 'de var 

Oku-Yorum Atölyesinde;Okuyan ,yorumlayan,düşünen ve bilgili bir Gençliğin inşası ve imarı için okuma guruplarını kurduk, iki gurubumuz Rehber öğretmenleri riyasetinde vermiş olduğumuz kitapları okuyorlar.

Rehberlik Atölyemiz kapsamında, ilçemizde bulunan tüm lise öğrencilerimize yönelik Kişisel gelişim Uzmanı Sıtkı ARSLANHAN ile etkili ve verimli ders çalışma yöntemleri, sınav kaygısı ve sitres yönetimi temalarıyla Bilinç seminerlerini 11 Şubat 2015 Çarşamba günü Kültür ve sanat Merkezimizin konferans Salonunda gerçekleştireceğiz.

Sportif etkinlikler kapsamında İkinci dönem ilçemizde bulunan Liseler arası Futbol turnuvasının planlamasını yaptık.

Gençlik merkezi sporu da unutmadı 

25 Şubat Çarşamba saat 14.oo da yine Kültür ve sanat merkezimizde Ali GÜLTİKEN ve Rüştü REÇBER ile spor söyleşimiz olacak şimdiden tüm spor severleri o gün yapacağımız programa davet ediyorum.

Kayıtları devam eden Atölyeler; Sinema Atölyesi, Fotofrafçılık Atölyesi, Edebiyet Atölyesi, Düşünme Atölyesi başta olmak üzere değişik branşlarda hizmet veriyor" dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34