banner32

Zeytinburnu’nda Bu Yaz Tüm Pencereler Açık Olacak

Havaların ısınmasıyla artan haşere, sinek ve sivrisineklere karşı yürüttüğü mücadeleye tüm hızıyla devam eden Zeytinburnu Belediyesi, bulaşıcı hastalık taşıyan larvaları yerinde yok ediyor.

Zeytinburnu’nda Bu Yaz Tüm Pencereler Açık Olacak
 Yaz aylarında artan ve insan sağlığını tehdit eden haşere, sinek ve sivrineklere karşı mücadelesine aralıksız devam eden Zeytinburnu Belediyesi, ilçedeki sokakları tek tek ilaçlayıp kanalları sisliyor. İnsan sağlığını tehdit eden ve birçok bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü haşereye yönelik ilaçlama hizmetlerini hızlandıran Sağlık İşleri Müdürlüğü, yaptığı çalışmalarda daha etkin sonuç almak için “Kanal sisleme” yöntemini kullanıp larvaları yerinde yok ediyor.

Teknik donanımlı araçlar ve ekipmanlarla 13 mahallede, sokak, park, bahçe ve ilçe mazgallarında rutin olarak çalışmalarını sürdüren deneyimli ekipler, özellikle sivrisinek aktivitesinin yüksek olduğu sıcak aylarda vatandaşların yazı daha rahat geçirmesini sağlıyor. Kanal sisleme esnasında kullanılan özel dumanla birlikte kanalizasyon içerisinde kışlayan haşere, sinek ve sivrisinek larvalarını tek tek etkisiz hale getiren ekipler, çalışma sayesinde haşerelerin üremelerine müsait olan kanalizasyonları kesin ve etkili bir yöntemle temizliyor.

Gece gündüz aralıksız devam eden sisleme esnasında insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanarak tüm cadde ve sokaklardaki logarları ilaçlayan Zeytinburnu Belediyesi, yapılan bu çalışmalar sayesinde yaz mevsimi boyunca haşere, sinek ve sivrisinek sorununu en aza indirmeyi hedefliyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34