banner32

Zeytinburnulular Demokrasi Nöbetinde

Zeytinburnu Meydanı'nda binlerce kişi demokrasi nöbetine devam ediyor. Vatandaşlarla birlikte darbe girişimine karşı nöbet tutan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktığınız için alınlarınızdan öpüyorum."

Zeytinburnulular Demokrasi Nöbetinde
15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşlar meydanlardaki demokrasi nöbetini sürdürüyor. Darbeye karşı Zeytinburnu Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Meydanları boş bırakmayın” talimatıyla ilçe meydanını dolduran vatandaşlara AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, şarkıcı Yusuf Güney, İdo Tatlıses ve sunucu İkbal Gürpınar da eşlik etti.
 
"DİK DURACAĞIZ, EĞİLMEYECEĞİZ"
 
Milletin tanklara, silahlara boyun eğmediğini belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” dedik. 15 Temmuz gecesi bu millet, “ey Recep Tayyip Erdoğan! Sen dik durup eğilmedin, bizim paramızla, tanklarımızla, uçaklarımızla bizlere bomba yağdıran, kurşun yağdıran bu zalimlere karşı biz de çıplak ellerimizle dur diyeceğiz." dedi.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise darbeye karşı duran vatandaşlara teşekkür ederek, "Demokrasiye sahip çıktığınız için, milli iradeye sahip çıktığınız için, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığınız için, ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktığınız için, şehadete gülercesine koştuğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Ellerinizden, alınlarınızdan öpüyorum." diye konuştu.
 
VATANDAŞLAR DEMOKRASİ İÇİN NÖBET TUTTU
 
Demokrasi nöbetinde konuşan Esnaf Celal Aydoğan, "Zeytinburnu'nda oturuyorum. Ailemle birlikte geliyoruz. Hangi partiyi tutarsak tutalım ülkemize devletimize destek verme zamanı. Meydanları boş bırakmıyoruz. Bu akşam da buradayız. Önceki günlerde çocuklarımızı getirmedik ama bugün çocuklarımızla geldik. Bugün ülkeyi daha güvenli bir durumda gördüğümüz için eşim, çocuklarım, arkadaşlarım hep beraber geldik." dedi.
"Demokrasiye sahip çıktıklarını ve milli iradeye yapılan saygısızlığı kınadıklarını söyleyen Lale Aydın, "F-16'ların tepemizden geçtiği o zor gecede Atatürk Havalimanı’na kadar yürüdük. Kendi milletimize yapılan bu büyük saygısızlığı hiçbir zaman affetmeyeceğiz." diye konuştu.
Ev Hanımı Gülizar Kaya ise "Demokrasi için geldik. Cumhurbaşkanımızın yayındayız. Onu seviyoruz ve ona sahip çıkmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34