banner32

Zeytinburnu Sokak İftarlarında kalite,Nezaket ve Letafet Var

Gazeteci yazar Hüseyin Ççetiner'in www.zeytinburnutimes.com da yazdığı makalesini aynen yayınlıyoruz.

Zeytinburnu Sokak İftarlarında kalite,Nezaket ve Letafet Var
İstanbul’da 39 ilçe mevcut. Bütün ilçelerin iftarlarına katılmadım ancak bir çok Belediye’nin iftarlarına  katıldım. Katılamadıklarımdan da haberdarım.

Bir çok belediye karton kutu içinde plastiklerle kapatılan paketler için iftarlık dağıtımı yaparken Zeytinburnu belediyesi süslü masaların üstüne ,ekmek, su, hurma  ve ayran ‘dan oluşan  iftar menülerini önceden bırakıyor.

İftara dakikalar kalada içinde çorba,asıl yemek ve pilavın olduğu ÜÇ kap içinde sıcacık yemekleriniz masanıza getiriliyor. Önceden masanın üstüne  bırakılan kepçe ve büyük kaşık ile yemek servisi yapılıyor.

Masada birisi veya bir kaçı ellerine kepçe ve büyük kaşıkları alarak herkesin tasına çorba,tabağına da yemeğini koyarak servis ediyor.

Zeytinburnu Belediyesinin  Zeytinburnu meydanında yaptığı ve binlerce kişiyi ağırladığı iftar da yapılan düzen ve intizama hayran kaldım.

Başkan Kibar

Bakan yardımcıları  kibar

Birim Müdürleri kibar

Meclis üyeleri kibar

Basın danışmanı işini layıkı ile yapıyor 

Ak Parti ilçe başkanı ve yardımları kibar

Zabıta memurları kibar

Velhasılı kelam  Zeytinburnu Belediyesinin yaptığı sokak iftarlarında önce selam sonra kelam daha sonrada ezanın okunması ile HUŞU için de iftar yapmak ayrı  bir güzellik.

Mutlaka Zeytinburnu Belediyesi ayarında kaliteli ve nezih iftar organizasyonu yapan belediye vardır ama ben henüz denk gelmedim.

Denk gelirsem emin olun onların emek ve çalışmasını da sizlere duyurmak benim üstüme borç olsun.

Burada Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’a,sosyal işlerin bağlı olduğu başkan yardımcısı Gönül Demirel’e, Temizlik ve zabıta Müdürlüğünün bağlı olduğu başkan yardımcısı Feruz Kutsal’a ,Sosyal işleri  müdürü Sami Ünlü’ye,Asayiş ve intizamı sağlayan Zabıta müdürü Muhammed Kısa ‘ya, binlerce insanın iftar yaptığı noktaları kısa sürede tertemiz yaptıran temizlik işleri müdürü Muhlis Bakırtaş’a ve yemeklerin dağıtımında hizmet eden isimsiz kahramanlarımız başta olmak üzere  oruç tutan binlerce kişiye hizmet eden Belediyenin bütün çalışanlarına ve yemek ihalesini alan firma çalışanlarına kendim ve yayın grubum adına teşekkür ederim.

İşini iyi yapan ve  insan onurunu en üst seviyede tutan Zeytinburnu Belediyesinin bu hakkını teslim etmek bir basın mensubu olarak görevimiz olduğunu düşündüğüm için içimden gelen bu satırları siz okurlarımla paylamşak istedim. 

Zeytinburnu Times / Hüseyin Çetiner / 13 Haziran 2016

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34