banner32

Zeytinburnu 'nda 23 Nisan coşkusu yaşandı

Bugün 81 vilayet ,KKTC ve dış misyonlarımızda 23 Nisan coşkusu yaşandı...

Zeytinburnu 'nda 23 Nisan coşkusu yaşandı
HABERİN GALERİSİ
23 nisan vs

23 nisan vs

 İstanbul Times Zeytinburnu ilçesinde yapılan 23 Nisan törenlerini takip etti

Zeytinburnu'nda ilk tören Belediye başkanı Murat Aydın'ın makamına oturan öğrenci ile başladı.23 Nisan Belediye başkanı ilk iş olarak eğitim gördüğü okulun lavaboların küçük çoçuklar için kullanılabilir hale getirilmesini istedi. 

23 Nisan kaymakamı da Mustafa Dündar'ın makamına oturduktan sonra, devlet kurumlarında vatandaşımız güler yüzle karşılanacak diyerek mesaj verdi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Atatürk anıtına çelenk koyuldu 

Ayhan Şahenk Ortaokulu Müzik öğretmeni Sabriye Sayın'ın eşliğinde okunan istiklal marşı ile resmi törenin Adliye meydanında ki  kısmı başladı. 
Zeyytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar,Belediye başkanı Murat Aydın,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu Zeytinburnu Askerlik Şube başkanı ve Garnizon Komutanlığı temsilcisi Yarbay Ali Koluaçık ,ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan, başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi çocukların sergiledikleri oyunları zevkle izlediler.
 
Zeytinburnu  Fatma Süslügil İlkokulu muhteşemdi  

Zeytinburnu'nun resmi 23 Nisan töreni Fatma Süslügil İlkokulunda yapıldı.
Okul Müdürü Gülsüm Çınar ve ekibi muhteşem bir hazırlık yaparak Zeytinburnu ilçesinin resmi 23 Nisan törenlerine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadılar..

Okul Müdürü Gülsüm Çınar anlamlı bir konuşma yaptı

Sayın Kaymakamım, Sn Garnizon komutanım, Sn. Belediye başkanım, Sn. Emniyet Müdürüm,Sn. Eğitim Denetmenlerim, Sayın İlçe milli eğitim müdürüm, şube müdürlerim,Sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri,Değerli okul müdürleri, mahalle muhtarları, ve öğretmen arkadaşlarım, Değerli basın mensupları, kıymetli misafirler, velilerimiz ve sevgili ğrenciler…

Bugün, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutladığımız;  Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 93. Yıldönümü…

Fatma Süslügil İlkokulu olarak; 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ev sahipliği yapmanın gururu ve heyecanı ile hepinize,“hoşgeldiniz “diyerek saygılar sunuyorum.

23 Nisan, Türk Ulusal birliğinin sağlandığı, sınırları Misak-ı Milli ile saptanan Türk Vatanının kurtarıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günün iki kelime ifadesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır.

Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün, diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğin garantisi” çocuklar için bir şenliktir.          

Bütün konuşmalarında “ Bugünün küçükleri yarının büyükleri” diyerek geleceğin çocukların elinde olduğunu her fırsatta dile getiren  Atatürk, 1924’te ilk Meclis’in açılış tarihi olan 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir.Bu tarihten 5 yıl sonra ise bayramı çocuklara armağan etmiştir. 1979’un UNESCO tarafından çocuk yılı ilan edilmesiyle bayram uluslar arası bir nitelik kazanmıştır.

Sonuç olarak; çocuklar hepimizin en değerli varlığıdır. Bu ülke gelecekte onların ellerine teslim edilecektir.

Bu anlamda, egemenlik ile çocuk kavramlarının bir araya geldiği gün olan 23 Nisan, çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakma konusunda düşünmek için vesile olarak değerlendirilmelidir.       

Bu duygu ve düşüncelerle, eğitim öğretim konusundaki hassasiyeti ile bize önder olan ve bizleri onurlandıran Sayın kaymakamımıza; bize her türlü desteği veren Sayın Belediye Başkanımıza ve ekibine, Eğitim Öğretimde bu günlere gelmemizde her zaman yanımızda olan Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Garnizon Komutanımıza, bizi yalnız bırakmayan protokolümüzün diğer değerli üyelerine, bugün burada bizimle bu güzel havayı soluyan siz değerli velilerimiz ve misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.

Yine çalışmamızın her aşamasında birlikte yol aldığımız Okul Aile Birliği Başkanımız Songül NARİNCE başta olmak üzere Okul Aile Birliği üyelerine.

Bu güzel günün hazırlanmasında büyük fedakarlıklarla çalışan öğretmenlerimize, mesai arkadaşlarıma ve personelime,

Halk oyunu ekiplerini özveriyle hazırlayan halk oyunları hocamız Naci Songur'a, tiyatro grubumuzun çalışmalarında bize destek olan tiyatrocu Şirin GEDİKLİ'ye ,

Elbette bu güzel, coşkulu programda sesleriyle, yüzleriyle,neşeleri ve bizlere aşıladıkları yaşama sevinci, gelecek ümidiyle yüzümüzde çiçek çiçek açan sevgili çocuklarımıza, sonsuz teşekkürlerimi     sunuyor; onlara  tüm dünya insanlarının barış ve kardeşliği soluyacağı güzel günler hazırlama ümidiyle mutlu yarınlar diliyorum.

2
3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. 

Teşekkür eder, saygılarımı arz ederim.
Fatma Süslügil İlkokulu Müdürü
Gülsüm Çınar  

Haberin video görüntüsü az sonra 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34