banner32

Zeytinburnu Kültür Yayınları 3. Kez Dünya Arenasında

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, bu yıl 70.’si düzenlenen ve dünyanın en büyük kitap fuarı olma özelliğine sahip Frankfurt Kitap Fuarı’na 115’e yakın eseriyle katıldı. Aynı zamanda yerel yönetim olarak, fuara 3. kez iştirak eden Zeytinburnu Belediyesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu senede sergilediği kültürel eserleriyle alanında tek olmayı başardı.

Zeytinburnu Kültür Yayınları 3. Kez Dünya Arenasında
 Dünya yayıncılık endüstrisinin en büyük kitap pazarı olarak nitelendirilen Frankfurt Kitap Fuarı, Almanya'nın Frankfurt şehrinde kapılarını açtı. Bu yıl 70'incisi düzenlenen ve 5 gün boyunca 4 binden fazla etkinliğin yapılacağı fuarda, 137 ülkeden 286 binden fazla kitapsever, yayıncılık uzmanı ve medya endüstrisinin önde gelen firmaları katılıyor. Fuarda, 102 ülkeden gelen yaklaşık 7 bin 300 yayıncı kuruluş stant açarken, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları da 115’e yakın eseriyle 3. kez yerini aldı. Zeytinburnu Belediyesi geçmiş yıllarda olduğu gibi yerel yönetimlerde kültür yayıncılığı kategorisindeki tek katılımcı olarak dikkatleri çekmeyi başardı. Fuarın ilk günü Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları standına ilgi büyüktü. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Yazar Akın Birdal, İstanbul Kültür A.Ş., İstanbul Ticaret Odası yetkilileri ve Şef Refika Birgül de belediye standını ziyaret edenler arasındaydı.

Fuar 14 Ekim Pazar gününe kadar misafirlerini ağırlayacak. Cuma gününe kadar sadece yayıncılık branşı temsilcilerine açık olan fuarı Cumartesi ve Pazar günü kitapseverler ziyaret edecek. Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları 5. Hol C-158 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlayacak.

 “YAŞAYAN, GÜNCELLİĞİNİ KORUYAN ESERLER OLSUN İSTEDİK”

Bu yıl ki fuarı yerinde takip eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Ülkemizi temsilen fuara katılan tek yerel yönetim olma başarısını 3. kez üst üste yineliyoruz. Bu bizim için ayrı bir sevinç. 115’e yakın eserle buradayız. Burada yer alarak yayınlarımızı yani kültürel değerlerimizi Zeytinburnu’nun dışına dünyaya taşıyoruz.” dedi. “Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları ilk kitabını Mayıs 2003 tarihinde yayımladı. O günden bu yana 115’e yakın esere ulaştık. Her kitapla birlikte sayısı gittikçe artan okurlarımızın şahsi tekâmüllerine ve şehir belleğinin oluşturulmasına az da olsa bir katkı sağladıysak ne mutlu bize.” diye konuşan Başkan Aydın, yıllarca raftan indirilip okunabilecek, üzerinde tartışılabilecek, belli konularda gittikçe derinleşen ve seçilen, meseleyi etraflıca ele alan kitaplar yayımlamayı tercih ettiklerini söyledi.

 “EN BÜYÜK ÖDÜL KİTABIN OKUYUCUSUYLA BULUŞMASI”

15 yılı aşkın süredir devam eden yayın faaliyetleri boyunca gerek okurlardan, gerek bilim insanlarından ve sanatçılardan sözlü ve yazılı olarak sayısız teşekkür aldıklarını kaydeden Başkan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hazırladığımız eserlerin bilim ve sanat dünyasında takdir edilmesi motivasyonumuzu artırarak bizlere doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Nitekim 2014 yılında da Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ‘2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı’ seçildik. Bizim için ödüllerin en büyüğü şüphesiz kitabın okurla buluşmasıdır. Fakat başta da belirttiğim gibi bu ödülü doğru yolda olduğumuzun bir nişanesi olarak kabul ettik.”

 “TÜRKİYE’NİN KÜLTÜREL AKIMINA KATKI SAĞLIYORUZ”

“Başarımızın sırlarından birisi de, bir yerel yönetim olarak bizi ve ülkemizi ilgilendiren ve üzerinde yeterince düşünülmediğini tespit ettiğimiz konulara odaklanabilmemizdir.” şeklinde görüş bildiren Başkan Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Sanat Yayınları’nın kitap yayınlama sıklığının giderek arttığını ve yayınlanan kitaplara bakıldığında ortaya çıkan eserlerin zamansız, güncel ve gerçek anlamda kültürel olmasını yapılan tercihlerin doğruluğuna bağladı. Başkan Aydın sözlerini şu şekilde tamamladı; “Zeytinburnu Kültür Yayınları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin kültürel atılımına katkı sağlamaya, kültür tarihimizin karanlıkta kalan köşelerini aydınlatmaya, okurlarımızın teveccühünü boşa çıkarmamak için gayret etmeye devam edecektir. Bu vesileyle, 2003 yılından bugüne değin Zeytinburnu Kültür Yayınları’na kıymetli katkılarını sunan herkese teşekkürü bir borç bilirim.”

 HER SENE 10’UN ÜZERİNDE YENİ ESER

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’nda 115’e yakın yayımlanmış eser bulunuyor. Seyyid Nizam ve Seyyid Nizam Külliyesi, Türkiye’de 15 Temmuz, Debbağlıktan Dericiliğe, Tekke Kapısı, Yollar ve Kapılar, Zamanı Aşan Taşlar, Minyatürler Kitabı, Bilgelikler Divanı, Şehir Sokak Hafıza, Osmanlı Mimarisi, Son Kale Çanakkale, Bize Belediye Baksın gibi jenerik olmuş yayınları bünyesinde barındıran Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları kütüphanesine her sene 10’un üzerinde yeni eser katıyor. Ayrıca senede 4 defa yayınlanan Tematik Mevsimlik Kültür, Sanat Şehir konulu Z Dergisi oldukça popüler. Yayın hayatına “Bitki Ressamlığı” ile başlayan Z’nin ikinci sayısı “Su ve Şifa” temasıyla basıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34