banner32

Zeytinburnu Kent Konseyi 14.Genel kurulunu yaptı

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın'ın kent konseyinin resmi başkanı benim. Bu hakkımı istediğim kişiye devredebilme özgürlüğümü Cemal Merdan'dan yana kullanıyorum dedi. Başkanın Meclis üyeleri zaten halk tarafından seçilmiş bundan dolayı da listede meclis üyesi olmayacak demesine rağmen Kent Konseyi başkanının hem meclis üyesi hem de meclis 1.başkan vekili olan Cemal Merdan olması dikkat çekti.

Zeytinburnu Kent Konseyi 14.Genel kurulunu yaptı
Murat Başkan gelecek 5 yıl da yapacaklarını konuştu 

30 Mart 2014 de yapılan yerel yönetim seçiminde % 50 oy alarak 4.kez başkan seçildiği için Zeytinburnu halkına teşekkür eden Zeytinburnu
 belediye başkanı Murat Aydın ilk seçime göre oylarımızı üç misli arttırdığımız için bu önümüzdeki beş yıl içinde park,klentsel dönşüm başta olmak üzere hizmetlerimizi de 15 yılda yaptıklarımızdan daha fazlasını yapacağız dedi.  Başkan bazı yerlerde benim gelecek yıl yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili olacağım ifade ediliyor. Ben görevimin başındayım. İnşallah Allah ömür verir de dönem sonuna kadar ilçe halkına hizmet ederim dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Zeytinburnu Belediyesi Kent uyumlu üyelerden oluştu  

Kent Konseyi üyeliklerine seçilenlerin çoğunun bir birleri ile eylem ve fikir birliği çinde olmaları dikkat çekti, 

Belediye meclisinde üyesi olmayan ve Zeytinburnu'nda 16 bin oy alan MHP.nin ,Saadet partisinin ve meclis üyesi olmayan  diğer partilerin kent kosneyinde temsil edilmemesi talihsizlik olarak görüldü.

Spor kulüpleri,dernek başkanları ve muhtar kontejanında seçilen isimlerin dikensiz gül istendiğinin en belirgin kanıtı oldu.

İlçenin her cadde ve sokağını bilen ve sorunları kamuoyu ile paylaşan basın mensuplarından kimsenin kent konseyine üye olarak önerilmemesi de Gazetemizin kurucusu Hüseyin Çetiner'in dikkatini çekti. Çetiner dilek ve temenniler kısmında söz alarak şunları söyledi"Basın mensupları toplunun gözü ve kulağıdır.  Bu 24 kişilik listede onlardan bir temsilci olması da daha iyi olmazmıydı " demesi ile konsey başkanı Cemal Merdan 'da onları yürütme kurulunda değil de komisyonlarda değerledirmeyi düşündük diyerek de basına nasıl şası baktıklarını ifade etmiş oldu.

Belediye Başkanı Murat Aydın'ın önerdiği ve oy birliği ile yürütmenin başına seçilen Cemal Merdan ise "Marka olmuş Zeytinburnumuzun, marka değerini daha da arttıracak fikir,düşünce ve projesi olan herkese kapımız açıktır " dedi.Daha sonra yapılan seçimlerde yürütme kurulu üyeleri belirlendi. 

Genel Kurula kimler katıldı ?

Genel kurul toplantısına,Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş,Garnizon Komutanı Yarbay Ali Koluaçık,Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Sanatçı Arif Şentürk ,Belediye  Başkan yardımcıları,Zeytinburnu İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Özsoy,İstanbul Kırtasiyeciler Odası Başkanı Yavuz Tekçe,Tüketiciler Derneği Başkanı İrfan Şafak,Zeytinburnu Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Güner,1453 Zeytinburnu Kulüpler Birliği Başkanı Cenap Altıok,Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Urlu,Güneş Spor Kulübü Başkanı Cengiz Bahçekapılı,Türk Kızılayı Zeytinburnu Şubesi Başkanı Remzi Yılmaz,Kazlıçeşme Abay Ortaokulu Müdürü Sevim Akbay,TRİSAD  Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Hasan Gündüz,Ayhan Şahenk Ortaokulu Müdürü Dilek Gürel,Çevre Mühendisi İslam Sadıker,Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat,Huzurevi ve Yaşlılara Yardım Derneği Başkanı Perihan Akgün,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Durmuşoğlu,YKM  Başkanı Aliye Öztürk,Zeytinburnu-Çevre,Kültür ve Turizm Derneği  (ZEYÇED) Başkan Vekili Ali Gündüz, okul müdürleri,muhtarlar, spor kulüpleri başkanları ve STK temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34