banner32

Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi Emeklerini Sergiledi

Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin bir sene boyunca yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde görücüye çıktı.

Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi Emeklerini Sergiledi
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Ayyıldız’ın konuşması

Yedi düvele karşı savaşan mehmetçiğimize Rabbim güç  ve kuvvet versin. Bugüne kadar vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken , gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Sayın Kaymakamım, Değerli misafirler  2017-2018 eğitim öğretim yılı ''Karma yıl sonu sergimizi'' teşriflerinizden dolayı sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Eğitim -öğrenme insanın doğumuyla başlayıp, yaşam boyu sürecek olan vazgeçilmez bir ihtiyaç ve gerekliliktir.

Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi var “Yediden Yetmişe Eğitim” ilkesine göre hareket eden Halk Eğitim Merkezlerinde; iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflemektedir.

Halk Eğitim Merkezleri artık sadece biçki nakış kursları ile anılan yerler olmaktan çıkmış, Merkezlerimiz her yaşa, ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerine dönüşmüştür.

Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, yada herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim-öğretim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın okuma-yazma, mesleki, teknik ve genel kurslar açarak bilgi ve beceri kazandırma imkânı sağlamaktayız.

"Bu merkezlerde halkımızdan gelecek talepler doğrultusunda el sanatlarından giyime, halk oyunlarından spora, aile eğitimlerinden,  seramik işlemeciliğine , dil kurslarından, Kuran-ı Kerim-i öğrenmeye kadar  bir çok alanda vatandaşlarımıza kendilerini geliştirme imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

 Zeytinburnu Halk Eğitimi Merkezi olarak 2017-2018 eğitim-öğretim yılında merkez binamızda, okullarda, hastanelerde vakıf ve derneklerde  olmak üzere toplam 721 kurs açarak 14.707  kursiyere

 Açık  ortaokulda 6.756 , açık lisede 10.472  kişi olmak  üzere toplam 17.228 öğrenciye

Genel Toplamda da 31.935 vatandaşımıza ulaşmış bulunmaktayız. Yeterli mi? Tabii ki değil! Hedefimiz bu sayıyı daha üst seviyelere çıkartmaktır.

Yaptığımız bütün  faaliyetlerde her zaman bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ali Taşkın Balaban'a, Belediye Başkanımız Sayın Murat Adın’a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Yeşilyurt'a, Milli Eğitim Şube Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize, katkı ve desteklerinden ;

öğretmen ve usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize ise gayretlerinden dolayı teşekkür eder şükranlarımı  sunarım.

Konuşmama son verirken sizleri yıl boyunca yürüttüğümüz faaliyetlerin bir bölümünden oluşan slayt gösterimizle baş başa bırakıyorum.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34