banner32

Zeytinburnu, en çok atık pil toplayan 3’üncü belediye oldu

Zeytinburnu Belediyesi, doğaya destek amacıyla yürütülen yarışmada 4 ton 621 kilo atık pil toplayarak 39 belediye arasından 3’üncü olmayı başardı. Toplanan atık piller TAP Derneği tarafından geri dönüşüme kazandırılacak

 Zeytinburnu, en çok atık pil toplayan 3’üncü belediye oldu

Topluma çevre bilincini aşılamak, çevreye olan duyarlılığı artırmak, atıkları geri dönüşüme kazandırmak ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermek amacıyla Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından her yıl düzenlenen İstanbul İlçe Belediyeleri Arası Atık Pil Toplama Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 15 Kasım 2016 - 31 Temmuz 2017 tarihleri arasında yürütülen yarışma sonuçlarına göre Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 4 ton 621 kilo atık pil ile 39 İstanbul ilçe belediyeleri arasından kişi başı en çok atık pil toplayan 3’üncü belediye olmayı başardı. Yarışmada 595 kilo ile Adalar Belediyesi 1’inci, 4 ton 557 kilo ile Silivri Belediyesi 2’nci oldu.

Kişi başı dışında ilçe bazında en çok atık pil toplayan ilk 3 belediye ise 8 ton 810 kilo ile Pendik Belediyesi 1’inci, 8 ton 479 kilo ile Ataşehir Belediyesi 2’nci, 6 ton 927 kilo ile Kadıköy Belediyesi 3’üncü oldu.

Kazananlara yurt dışı gezisi


Yarışma sonunda ilçe belediye yetkilileri, TAP Derneği tarafından düzenlenen programla, Almanya’nın Hamburg eyaletinde bulunan GRS atık pil toplama şirketi, Hamburg Çevre Koruma Kuruluşu (BUE), Rondenbarg Belediyesi Stadtreinigung (SRHH) atık getirme merkezi, Müllverwertung Borsigstraβe (MVB) atık işleme tesisi, Energieberg Georgswerder (SRHH) atık yakma tesisi ile Bremerhaven’de bulunan Redux Recycling GmbH atık pil ayrıştırma ve geri dönüşüm tesislerine teknik gezi gerçekleştirecek.

Almanya’da gerçekleştirilecek programda ayrıca Hamburg Çevre Koruma Kuruluşu’ndaki (BUE) atık ve geri dönüşüm sistemi üzerine yapılacak olan sunumlar da izlenerek Türkiye’deki uygulama örnekleriyle karşılaştırılacak.

Zeytinburnu Belediyesi, 2016 yılında 7 ton 261 kilo ile kişi başı en çok atık pil toplayan 1’inci belediye olmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34