banner32

Zeytinburnu Belediyesi’nden 300 Litrelik Limonata İkramı

Ramazan ayı boyunca Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’de vatandaşlara yüzde 100 doğal limonata ikram eden Zeytinburnu Belediyesi, özellikle son yıllarda yaz sıcaklarına denk gelen Ramazan ayında vatandaşların imdadına yetişti.

https://youtu.be/PEFI4053uOI
 Her yıl teravih namazı sonrası vatandaşlara soğuk limonata ikram eden Zeytinburnu Belediyesi, geleneğini bu yıl da bozmadı. Son yıllarda Ramazan’ın özelikle yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte soğuk meşrubat ikramını arttıran belediye, artan talep üzerine limonata ikramını Seytitnizam ve Merkezefendi Camii dışında ilçede yer alan birçok camide yaygınlaştırdı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın teravih namazı sonrası kendi elleriyle limonata ikram ettiği Merkezefendi Camii renkli görüntülere sahne oldu. İlçede Ramazan ayının adeta geleneksel bir etkinliği haline dönüşmüş olan limonata ikramı, en çok da çocukların işine yaradı. Teravih sonrası cami avlusunda koşturan çocuklar, ilk sırayı kapmak için adeta birbiriyle yarıştı.

 

HAZIRLIKLAR 2 GÜN ÖNCESİNDE BAŞLADI

 

Günlük 300 kilo limonatanın dağıtıldığı ikramda hiçbir şey ziyan edilmedi. Sıkılan limon kabuklarının içine rendelendiği limonatanın tamamı doğal bir karışım olan; limon, şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve su karışımından elde edildi. Ustaların marifetli elleriyle lezzetini alan limonata, 2 günlük hummalı bir hazırlığın ardından ikram edilmesi için Merkezefendi, Seyitnizam ve ilçede yer alan diğer camilere gönderilerek, vatandaşların beğenisine sunuldu. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan limonata ikramı, Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’de her teravih namazı çıkışı dağıtılmaya devam edecek.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34