banner32

Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri Terör’ü kınadı

Ak Parti ve CHP Zeytinburnu Belediye meclis grupları Eylül ayının 1.ve 2.toplantılarında yaşanan terör olaylarını kınadı.Toplantının 9 Eylül 2015 tarihinde yapılan 2.birleşiminde Ak Parti ve CHP grubunun altına imza attığı bir açıklama okundu.

Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri Terör’ü kınadı
Belediye Meclis üyeleri Dağlıca ve Iğdır Şehitleri İçin Saygı Duruşu Ve Dua Yaptı

Zeytinburnu Belediye Meclis üyeleri Hakkari’nin Dağlıca Üst bölgesinde pusuya düşürülerek şehit edile16 askerimiz ve Gümrük memurlarını korumakla görevli polis memurlarına karşı kurulan bombalı tuzakta şehit olan 14 Polis memuru için saygı duruşu yapıldı,dua okundu ve Ak Parti ve CHP grubu adına Mehmet Altuntaş ortak bir açıklama yaparak terörü kınadı.

Hem Ak Partili hem de CHP li meclis üyeleri terör’e karşı birilikte mücadele edilmeli dedi

Meclis Grup başkan vekili Ak Partili Cemal Merdan ‘ın talebi ile bütün meclis üyeleri  1 er dakikalık saygı duruşunda bulundu ve akabinde  şehitlerin ruhuna hediye edilmek üzere  Fatiha okundu.

CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar partisi adına yaşanan terör olaylarını kınadı. Üsküdar ayrıca geçici kaymakamlık binasının TÜRGEV’e tahsis edilmesi olayı içinde soru  önergesi vererek Belediye’den burası için yapılan harcamaların miktarını sordu.

Bir diğer CHP meclis üyesi Osman Genç 1999 depreminden sonra Zeytinburnu’nda neler yapılıp yapılmadığını sordu. 

CHP li meclis üyesi Selamettin Yeniyol da işyeri ruhsatları için muhalefet ve iktidar meclis üyeleri olarak  bir çalışma yapıp esnafın bu sorununu çözelim dedi.

Son olarak CHP adına meclis üyesi İlkay Biber’de yaptığı konuşmada Ak parti dışında kalan diğer partiler adına muhalefet görevinin kendilerine düştüğünü ifade ederek ilçde yaşanan bir çok olaydan meclis üyesi olarak bilgi sahibi yapılmadıklarını ifade etti. Biber Ağır bakım olarak bilinen 133 bin m2 lik yerin Kalekol yapımı karşılığında TOKİ’ye verildiğini bu kumrunda buraya ihale ile sattığını ama meclis üyeleri olarak detaylı bilgilere sahip olamadıklarından yakınarak  kendilerine de sağlıklı bilgi sunulmasını talep etti.

CHP Meclis üyesi Mimar Esin Hacıalioğlu’da 2.birleşimin 22.maddesi ile Ağır bakım’ın yeri için  TOKi ile yapılacak müzakerelerde Belediye başkanı Murat Aydın’a yetki verilmesi maddesine CHP olarak destek vermeyeceklerini ifade ederek buranın tamamı halkın malıdır.  Burada inşat yapmak yerine park,bahçe ve sosyal donatı yapılarak halkın istifadesine sunulması gerekir dedi.

Bunun üzerine meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı  SemihDemirci bahse konu alan 133 bin m2 lik bir yerdir. Buranın 86 bin m2 lik kısmı sosyal donatı alanı olacak dedi.

 

Ak Parti Grup başkan vekili Mehmet Altuntaş ise hem 30 Ağustos zafer bayramı, hem de şehitlerimiz  ile alakalı uzun bir konuşma yaparak şehitleri şükran ve nimetle andı.

Daha sonra ise rutin maddelere geçilerek Eylül ayının 1 ve 2.birleşimi yapıldı.

İşte Ak Parti ve CHP Grubu adına Ak Parti meclis grup başkan vekili Mehmet Altuntaş’ın okuduğu ortak açıklama metni

Kamuoyuna Duyuru :

Bizler Zeytinburnu Belediye  Meclisi üyeleri olarak son günlerde  yaşanan terör olaylarına sebebiyet veren terör örgütü ve yandaşlarını  şiddet ve nefretle   kınıyoruz.

Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanlarını yenmiş ve ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz Milletimiz elbette bölücü terör örgütünün de üstesinde  gelecektir.

Temennimiz  bu olayların hiçbir zaman insanımızın birbirine düşmanca muamelesine ortam  oluşturmamasıdır. Tüm şehitlerimize ALLAH’tan rahmet yararlılarımıza da acil şifalar dileriz.

Meclis üyeleri olarak bu zor günlerde parti ayrımı gözetmeksizin  birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu ilan ederiz. Bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu  beyan ediyoruz.

Ak Parti  Grup Başkan vekili                    CHP Grup başkan vekili 

Mehmet Altuntaş                                      Hasan Hüseyin Üsküdar        

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34