banner32

Zeytinburnu Başkanlık Binasının Altında Mozaikler Çıktı

Tarihi Zeytinburnu Belediye binasının restorasyonu sırasında en az 1.500 yıllık olduğu tahmin edilen mozaikler bulundu.

Zeytinburnu Başkanlık Binasının Altında Mozaikler Çıktı
 Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın bu mozaikler küp küp altından daha kıymetli dedi

Zeytinburnu Kent Konseyi’nin 18.olağan genel kurul toplantısında konuşsan Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın, Gazeteci yazar ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP)başkanı Hüseyin Çetiner’in sorduğu :”

Zeytinburnu Sur içi İstanbul’u olan Fatih’ten sonra Üsküdar, Beyoğlu ve Eyüpsultan ilçeleri gibi  çok sayıda tarihi eserin olduğu bir ilçe olmasına rağmen bunu yerli  yabancı turizme açamadık. Biz bir buçuk sene önce arkadaşlarımız ile beraber  platform kurarak bu konuda çalışmaya başladık.  İlçeler artık belli uzmanlık alanları ile ön plana çıkmalı. Zeytinburnu ilçesi de Tarihi mekanları, Deri ve Tekstil ile ön plana çıkması gereken bir yer bu konuda hep beraber çalışalım ve on binlerce kişiye iş kapısı açacak olan projemizi hayata geçirelim dedi.

Bakan Aydın Bunun üzerine şunları söyledi:

“Hüseyin Çetiner kardeşim çok güzel bir konuya temas etti. Bizden önce Zeytinburnu ilçesinde tarihi mekan sorduğunuz zaman surların dışında inşaların aklına bir şey gelmiyordu. Yaptığımız çalışmalar ile bugün herkesin aklına üç beş yer geliyor. Size bir müjde vereyim.

Yıllardır başkanlık binası olarak kullandığımız binamızın 2 sene önce restorasyona sokmuştuk. Alt katlarında yapılan çalışmalarda en az 1.500 yıl önce yapıldığı düşünülen tarihi mozaikler çıktı. Bu ilçemize çok şey katacak.

Hüseyin Çetiner kardeşimin ve arkadaşlarının kuruduğu platform ve bizler çalışarak bu tarihi değerlerimizi daha çok kişiye iletme imkanı bulacağız dedi.

Kent Konseyinde mülki idare amirleri sorulara cevap verdi

Protokol konuşmaları ve sunumlardan sonra dilek ve temenniler kısmında ilginç sorular geldi. Bir bayan ben Samsunluyum ama biz amazon kadınlarıyız. Silah kullanmak istiyorum. Bu konuda emniyet müdürü ve askerlik şube balkanımızdan yardım istiyorum dedi.  Bunun üzerine Zeytinburnu askerlik şube başkanı Albay Halil Akar şunları söyledi. Ordumuz profesyonelleşiyor.  Milli savunma bakanlığımızın sitesinde şartları uygun olan bayanlar da subay olabiliyor. Askerlik şubesinin kapıları hepinize açık buyrun gelin daha detaylı bilgi sunumu yaparız dedi.

Emniyet Müdürü Cenk Özmen , Milli Eğitim Müdürü ali Yeşilyurt’ta kendi ilgi alanlarına giren konularda sorulan sorulara cevaplar verdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34