banner32

ZEYRAM' ın Halk Odaklı Çalışmaları Devam Ediyor

Eğitimci Volkan Kumaş'ın müdürü olduğu Zeytinburnu Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) hizmet verdiği camiaya katkı yapmak adına bir çok çalışmaya imza atıyor. 30 değişik alanda video çekimi yaparak halkı bilinçlendirmek adına yeni bir çalışmaya daha imza attı.

ZEYRAM' ın Halk Odaklı Çalışmaları Devam Ediyor
15 ayrı kategoride el ilanı ile halkı bilinçlendirme çalışması devam ediyor...

Üstün Zekalı ve Üstün yetenekli öğrencilerin tespiti,ebeveynlere öneriler başta olmak üzere açık ve anlaşılır bir şekilde özet bilgilerin yer aldığı el ilanı kurumun girişinde herkesin ulaşabileceği bir yerde ilgilenenlere sunulmuş durumda.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Özel Öğrenme Güçlüğü içinde el ilanı yapılmış durumda,DİSLEKSİ, DİSGRAFİ, DİSKALKULİ eğitimleri hakkında bilgilerin yer aldığı el ilanı yıol gösterici bir çok bilgiyi içeriyor.

Görme Engelliler
 içinde bir çalışma yapılmış, bu el ilanında da öğretmenlerin dikkat etmesi gereken bir çok konu maddeller halinde sırlanmış ve ailelerinde yapması gerekenler özet bir şekilde anlatılmış durumda.

Bedensel Engelliler için yapılan el ilanında ise Bedensel yetersizliği ve süregen hastalığı olan bireyler için bir çok özelliğin yer aldığı  el ilanı da bir kılavuz nitekliğinde yol gösterici bir şekilde hazırlanmış durumda.

Uyum Bozukluğu bu el ilanında uyum bozuluğunun ne olduğu anlatılmış ve aile bireylerine 6 maddede öneriler yapılmış durumda. Ayrıca uyum bozukluğu sık sık görülen çocuklarda davranış belirtileri de sıralanmış durumda.

Zihinsel Engelliler 
bu çalışmada ise Hafif düzeyde zihinsel engelliler,Orta düzeyde zihinsel engeliller ve ağır düzeyde zihinsel engelliler için maddeler halinde yapılması veya dikkat edilmesi gerekenler sıralanmış durumda.

Otizim Otizimin nedenleri nelerdir ? Otizim belirtileri nelerdir ? bunları biliyormusunuz gibi ana başlıklar hakkında Otizim ile ilgili bir çok ön bilginin yer aldığı el ilanı ilgililerin istifadesine sunulmul durumda.

Dil ve Konuşma Güçlüğü ile alakalı da hazırlanan el ilanında konuşma engelinin nedenleri, eğitimleri ve öneriler başlığı ile özet bilgiler verilmiş durumda. Her el ilanında olduğu gibi bununda arka sayafsında bunları biliyor musunuz kısmı mevcut.

İşitme Engellileri Aileye öneriler,öğretmene öneriler ve bunları biliyormusunuz kısmı bu el ilanında da mevcut. 

Bedensel Engelliler el ilanında da aileye öneriler kısmı yer alıyor. Bütün el ilanlarının üzerinde arka sayafsında hem Zeytinburnu Rehberlik araştırma merkesinin iletişim bilgileri yer alıyor hem de Zeytinburnu Belediyesi AKDEM merkezinin bilgileri mevcut durumda.

Zeytinburnu Rehberlik araştırma merkezi müdürü Eğitimci Volkan Kumaş gazetemize şunları söyledi; 

Halkımızın yararına olan çalışmaları yapmamızda en büyük destekçimiz ilçe milli eğitim müdürümüz sayın Yakup Hayırlıoğlu olduğunu ifade ederek konuşmama başlamadan önce kendisine 
teşekkür etmek isterim. 

Benden önceki Zeytinburnu Rehberlik araştırma merkezi Müdürü Mehmet Hilmi Eren hocamız burada bir çok güzel çalışma yapmıştı. 

Biz de onların üzerine yeni şeyler
 katarak  halkımıza yararlı çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Sizinde bildiğiniz gibi en son çalışmamız ise ilçemizde görev yapan Rehberlik hocalarımız ile beraber halkımızın bilinçlendirilmesi adına bir çalışma yaptık.

Bu çalışmanın sonuncunda ise halkımıza yol gösterecek 30 tane video çekimi yaparak yayına verdik. Bizlerin milyonlarca insana ulaşması belki çok zor olabilir ama kitle iletişim araçlarını ve sosyal medyayı kullanarak halkı bilinçlendirmek mümkün. 

İstanbul Times Tv olarak sizlerinde destek ve katkılarıyla günlerce konuları ile alakalı çalışmalar yapan öğretmenlerimizin yaptığı çalışmaları gerek sizin web tv nizde gereksede You Tube kanalında yayınlayarak milyonlarca kişinin bu bilgileri dinleyebilmesine imkan  sunduk.

Bu çalışmada desteği,katkısı ve emeği olan herkese kurumum ve kendim adına teşekkür ederim.



Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34