banner32

ZEYDEF Tarihi mekanlarımıza sahip çıksın !..

Zeytinburnu Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Güner çevresinde sevilip sayılan bir insan.ZEYDEF başkanlığı yanında aynı zamanda Zeytinbunu Tüm Giresun Dernek başkanı ve kent konseyi yönetim kurulu üyesidir.

ZEYDEF Tarihi mekanlarımıza sahip çıksın !..
ZEYDEF üyeleri ilçeye katkı yapacak projelere imza atsın

Zeytinburnu ilçemizde yüzlerce tarihi eser kaderine terk edilmiş halde bekliyor . Yirmiye yakın derneğin üyesi olduğu ZEYDEF  ilk iş olarak Tarihi Kazlıçeşme Fatih Camisi yanında bulunan 6 asırlık hamamı aslına uygun bir şekilde restore edilip turizme açılması adına Belediye,İl özel İdaresi,büyük şirketler (Yıllardır Zeytinburnu Belediyesinden para kazanan TEMAY ve KONARSAŞ Temizlik firmaları ilçeye bir katkı yapmalı) ile temasa geçerek her yıl bir eserin ihya edilmesi adına Gökkubede hoş sada bırakmak  adına  mutlaka bir yol haritası çıkarması gerekir.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Yılda 300-500 kişinin katıldığı yöresel günler yapmakla bir yere varamazsınız

Her bir dernek bir vilayeti temsil ediyor.Her dernek kendi ilinin ön plana çıkmış iş damlarına Belediye başkanın da imza atacağı bir referans mektubu ile tarihe kazandırılacak olan tarihi yapının ön tarafına “Bu Yapının restorasyonun…İş adamının katkısı ile yapılmıştır” tabelası asarsa ve iş adamı yaptığı yardımı vergiden düşerse bir çok iş adamı seve seve 600 yıllık bir hamamın restorasyonuna katkı yapmaktan geri durmaz. İş adamının aklına ve cebine hitap etiğiniz takdirde ona yaptıramayacağınız hiçbir iş yoktur.             

Bizde para var, yapılacak iş var tek eksik planlı çalışmak

Zeytinburnu’nda bulunan her kurum ve kuruluş toplum yararına olan bir işi kendisine dert edinirse olmayacak iş yok gibidir. Yeter ki hazırlayacakları proje ile iş adamlarının veya destek verecek resmi/özel kurumu ikna etsinler. Çünkü yardım ve talep kamuoyu adına isteniyor. İster devlet kurumu olsun isterse özel sektör olsun. Önlerine gidecek 600 yıllık hamam gözümü önünde yok olacak bize bu projenin ihyası için üç milyar para lazım bir milyarımız var geriye kalan bakiye içinde 5/10 tane firma lazım. Bu firma sahipleri yaptıkları  yardım ile ister kendi adlarını isterse bir büyüğünün amel defteri hep açık duracak şekilde onların isimlerini yazdırabilirler.

Kamuoyu adına çalışma yapacak herkese destek olmaya söz veriyoruz

İlçemizde bulunan tarihi yapıları ihya etmek için Belediye ,Kaymakamlık,STK.lar,Şirketler, Basın ve diğer bir çok kurum ve kuruluş el birliği yaparak restore edilip turizmin istifadesine sunularak on binlerce kişiye  iş kapısı açılması kadar sevap bir şey olamaz. Bu şekilde yapılacak bir çalışma ile ihtiyaç sahiplerine balık değil olta verilmiş olacak.

Haydi ZEYDEF elini çabuk tut.  Bismillah de ve tarihi caminin yanındaki Hamamın restorasyonuna öncülük ederek halkın gönlünde taht kur. Bizde Medya imkanımız ile yanındayız. 

 Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34