banner32

Yöresel Günler’e Şanlıurfa Damgası

Zeytinburnu Belediyesinin 14 yıldır organize ettiği Yöresel Günler Doğu Anadolu Bölgesi için yapılan geceye Şanlıurfa Damgasını vurdu. İş adamı Murat Tufan’ın başkanı olduğu Dernek’ in ev sahibi olduğu gece de Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibinin söylediği türküler ile herkes gönlünce eğlendi.

Yöresel Günler’e Şanlıurfa Damgası
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Burası Derneklerimiz ile Güzel Dedi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Güney Doğu Bölgesi gecesinde yaptığı konuşma’ da şunları söyledi
”Bu sene 14.sünü yaptığımız Yöresel günlerin 5.etkinliği ile beraberiz.  Bu tür etkinlikler halkımızın temsilcileri  olan sivil toplum kuruluşları iler beraber yapılırsa anlam ifade ediyor. Bugün burada Şanlıurfalılar , Mardinliler  ve Diyarbakırlılar derneği olmazsa Güney Doğu gecemizin bir anlamı olmaz. Zeytinburnu sadece tek birimiz ait olsa biz burada  mutlu olmayız. Bizler bir  ve beraber olursak, acı ve tatlı günlerimizde beraber ağlar beraber sevinirsek yaşamın bir anlamı oluyor diyen başkan katkı sunan derneklere teşekkür etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt 

Çiğ Köfteleri Acı Ama İnsanları Tatlı Şehir Şanlıurfa Adeta Zeytinburnu’na Geldi

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanında 6 Ekim 2017 de başlayıp 15 Ekim’de son bulacak 14.Yöresel Günler‘ de Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ne ayrılan gecede yapılan etkinliklerde Zeytinburnu Şanlıurfa’ lılar Derneği’nin çalışmaları damga vurdu.
Mehmet Sıraç’ın sıra gecesi ekibi bir birinden güzel türküleri ile renk kattıkları Şanlıurfalılar gecesi muhteşem bir şekilde geçti. 
Sahnede bir tarafta sıra gecesine uygun türküler söylenirken diğer tarafta sıra gecelerinin aranılan Çiğ Köfte Ustası Müslüm Üner ‘in yoğurduğu etli Çiğ Köfte  misafirlere ikram edildi.

Gecenin sonunda Başkan ve dernek başkanları Nemrudun kızını söyledi…
Sıra Gecesi ekibin lideri Mehmet Sıraç’ın Başkan Murat Aydın ve Güney Doğu Anadolu Dernek başkanlarını sahneye davet edip hep beraber Nemrut’un kızını söylemeleri geceye farklı bir güzellik kattı. 

Zeytinburnu Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Murat  Tufan ise şunları söyledi:
“Öncelikle gecemizde bizleri yalnız bırakmadığınız için İstanbul Times Tv ve Yayın grubuna teşekkür ederim. 
Zeytinburnu Belediye Başkanımız sayın Murat Aydın ve çalışma arkadaşları tam 14 yıldır dernekler ile bu etkinliği yapıyorlar. Biz de Zeytinburnu Şanlıurfa’lılar Derneği olarak son yıllarda Yöresel Günlerde stant açarak Şanlıurfa’nın kültür ve geleneklerini Zeytinburnu halkına tanıtmak için bir çabanın içindeyiz. 
Derneğimizi kurduğumuz günden bu yana da güzel çalışmalara imza attık. Doğduğumuz yer olan Şanlıurfa ve Doyduğumuz yer olan Zeytinburnu için yapmamız gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz “
Murat Tufan sözlerini şu şekilde tamamladı ”Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden iç ve dış  mihraklara karşı hep beraber et ve tırak misali kaynaşıp devletimize katkı vereceğiz. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın. İnşallah 15.Yörsel Günlerde de beraber oluruz dedi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34