banner32

Yöresel Günler Mardinli Hemşehrilerle Taştı!

Zeytinburnu Belediyesinin 10 yıldır geleneksel hale getirdiği Yöresel Günler etkinliği coşkulu ve kalabalık geceyle Mardinliler derneği ev sahipliğindeydi.

Yöresel Günler Mardinli Hemşehrilerle Taştı!
Kültür merkezinde gerçekleşen yöresel günler mardinlilier gecesiyle unutulmaz anlar yaşadı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

ZKS'nin 1000 kişilik salonuna sığmayan Mardinliler için ,Kültür Merkezinin girişine sahne kuruldu ve salona giremeyen vatandaşlar özel gecelerini orada izleme fırsatını buldular.Geceyi Türk Halk Müziği sanatçısı Aslı Gökçe yaptı.

Protokol konuşmalarıyla gece başladı

Denek Başkanı Av.Kemal Dündar Konuşmasına Kendilerine bu imkanı sunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın 'a Teşekkür ederek başladı.Başkan Dündar tüm Türkiye'nin barış ve kardeşlik içinde yaşaması temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Murat Aydın Türkçe, Kürtçe ,Arapça hoş geldiniz dedi.Yöresel günlerin 16 gecesinde Mardinlilere en coşkulu ve kalabalık gecesini yaşattınız dedi.Başkan Aydın Konuşmasından sonra büyük alkış aldı.

Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş ise konuşmasında bu özel şölenin mimarı Murat Aydın'a ve ekibine teşekkür etti.Seçilmiş Başkan Aydın'a dönerek'' Mardinlilerin bir mesajı var bu salon dar geliyor daha büyükleri gerekli diyerek ''konuşmasına son verdi .

Geceye Murat Kurşun özel konseri ve Mardin'in Ünlü sanatçısı Bahoz Midyat ve yöresel sanatçılar sahne aldı.Kürtçe,Türkçe,Arapça ve Süryanice parçalarla Mardinlileri coşturdular.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34