banner32

Yılın Okurları Belli Oldu

Zeytinburnu’nda bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda, ödüller sahiplerini buldu. 5 bin 911 kişinin katıldığı yarışmada, toplam 27 bin 374 kitap okundu.

Yılın Okurları Belli Oldu
Zeytinburnu Bilgi Evleri tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda heyecan doruktaydı. Kırk gün boyunca devam eden kıyasıya mücadeleye, mimar, mühendis doktor, öğrenciler ve çeşitli meslek gruplarından her yaştan vatandaş katıldı.

Dört ayrı gruptan oluşan yarışmada, birinci grubu; 4 ve 5. sınıflar, ikinci grubu; 6, 7 ve 8. sınıflar, üçüncü grubu; lise öğrencileri, dördüncü ve sonuncu grubu ise yetişkinler oluşturdu. Kırk günün sonunda, 5 bin 911 kişinin katılımıyla gerçekleşen sınavda, katılımcılara belirlenmiş olan roman ve hikayelerden toplam 100 adet soru soruldu. Yapılan sınav sonucunda, dört ayrı grupta dereceye giren elli kişiye, toplam 37 bin 400 Türk lirası para ödülü dağıtıldı.

Birincilerin 2 bin, ikincilerin 1.500 ve üçüncülerin 1000 TL ile ödüllendirildiği törende, dereceye giren isimler şu şekilde sıralandı: Birinciler; Elif Ezgi Dağ, Elif Berra Gültek, Emir Bekiroğlu, Kadir Kaya, Fatma Üstün, İkinciler; Sara Yetiş, Şahin Üregil, İrfan Kaya, Recep Uçan, Üçüncüler; Ali Kerem Bayarslan, Emirhan Şayir, Yusuf Aygün, Fatma Dağ ve Esra genç adlı isimler oldu. Dereceye giren isimler, ödüllerini, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan aldı.

Zeytinburnu Okuyor

Dereceye giren isimlere ödüllerini takdim etmek üzere kürsüye çıkan Aydın, 46 bin üyeye sahip Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin, Zeytinburnu’nun okuma yazma oranını arttırdığını, bu vesileyle tüm üyelere teşekkürlerini ilettiğini ifade etti. Konuşması sırasında yarışmada emeği geçen Bilgi Evleri çalışanlarına ve öğrencilerine minnettarlığını dile getiren Aydın, “Kitap okuma Yarışması’ndaki amacımız; bilginin güç olduğu bir çağda, okuyan bilgili bir nesil yetiştirmektir. Bu sebeple gençlere, kitap dolu aydınlık bir ömür diliyorum.”dedi.

Çanakkale şehitlerinin unutulmadığı törende, zaferin 100. Yılı anısına özel Çanakkale Savaşları adlı tiyatro oyununu sahneleyen Bilgi Evi üyeleri, törende duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Tören, dereceye giren isimlere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34