banner32

Yeşil Okul Projesi Ödülleri Dağıtıldı

Gazeteci Mehmet Alpay Zeytinburnu Belediyesinin yaptığı Yeşil Okul Projesi ile alakalı bir yazı kaleme aldı.İşte o yazı...

Yeşil Okul Projesi  Ödülleri Dağıtıldı
Zeytinburnu Belediyesi Dünya Çevre Haftası içerisinde okullar arasında düzenlemiş olduğu Yeşil Okul Projesi ödüllerini Çevre Haftası ilk gününde düzenlenen bir etkinlikle dağıttı. İLÇEMİZDE İLK KUTLAMA 1995 YILINDA YAPILMIŞTI Zeytinburnu Belediyesi olarak ilk kez 1995 yılında 6 Haziran Salı günü 3. Dönem Belediye Başkanı Dr. Adil EMECAN tarafından başlatılan Dünya Çevre Haftası etkinlikleri o günde aynı zamanda Zeytinburnu’nun ilçe oluşunun 38. yılı olarak değerlendirilmiş ve Hükümet Konağı tören alanında 6 komşu ülkenin folklor ekipleri gelerek bu etkinliklere katılmıştı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

1996 yılında belediye bahçesinde bu kez Zeytinburnu’nun ilçe oluşunun 39. yılı kutlanmış ve o yıl 16 ülkenin folklor ekipleri misafir edilmiş, hayli güzel etkinlikler yapılmıştı. MURAT AYDIN ÇEVRE HAFTASINI OKUL PROJESİNE DÖNÜŞTÜRDÜ Belediye Başkanı Murat AYDIN tarafından okullar arası PROJE etkinliği düzeyine getirilen Dünya Çevre Haftası, Yeşil Okul Projesi’ne dönüştürüldü. 2013 – 2014 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde okullar bu proje ile ilgili çalışmalar yaparlarken bazı okullar bu projeye iştirak etmediler. Zeytinburnu yeni meydanına ödül programı çerçevesinde kültür merkezi zemin katına dev bir platform kuruldu.

Programın sunuculuğu radyo ve TV sunucusu Bilal ŞENER tarafından yapıldı. Zeyço ve Zeytinkız’ın tanıtımı ve müzik programı ardından İBB Kent Orkestrası Mehter Takımı sahnede yer alarak gösterilerde bulundular. Daha sonrasında protokol konuşmaları yapıldı. Etkinliğe Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk SEÇİLMİŞ, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi – Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Ali KOLUAÇIK, Belediye Başkanı Murat AYDIN, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar TAPKAN, Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan KASAP, Semih DEMİRCİ, Feruz KUTSAL, Gönül DEMİREL ve Av. Saffet ÖZ, İlçe Müftüsü Yusuf İzzettin KONUK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup HAYIRLIOĞLU ve Şube Müdürleri Kazım YOLDAŞ ile Osman ŞİMŞEK, AK Parti Meclis Üyesi Abdülhakim KAYA, Çevreci Prof Dr. Orhan KURAL, projeye katkılarda bulunan kurum ve kuruluşlar, ilçe halkı, öğretmenler ve okul müdürleri ile öğrenciler iştirak ettiler. Protokol konuşmaları sırasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup HAYIRLIOĞLU, Belediye Başkanı murat AYDIN ve Kaymakam Ufuk SEÇİLMİŞ tarafından yapıldı.

75. Yıl Ortaokulu Müdür Yardımcısı Zeynep AKSU’nun editörlüğünde ve Matematik Öğretmeni Hatice Yıldız GEDİKOĞLU kareografilerini hazırlanmasıyla geri dönüşüm malzemelerinden üretilen giysilerin defilesi yapıldı. Öğrenciler kostümleri Osmanlı Padişahları ve saraylıları giysilerinden oluşturmuşlardı. Hayli beğeni kazanan defilenin ardından bu kez 4’ü erkek ve 5’i kız öğrenciden oluşturulan semazenler herkese hayli duygulu ve mümtaz dakikalar yaşattılar.

ÖDÜLLER DAĞITILDI. VE DEĞERLENDİRMELER BELLİ OLDU Yeşil Okul Projesi kapsamında ayrı kategorilerde yapılan değerlendirmelere göre ödüllen sahiplerini buldu. Bitkisel atık yağ toplamada ( 1. ) İ.M.K.B Kız Teknik Meslek Lisesi ( 2 ) Ayhan Şahenk Ortaokulu, ( 3 ) Sümer İmam Hatip Ortaokulu oldu. Kullanılmış atık pil toplamada ( 1 ) Saniye Sezgin Elmas İlkokulu, ( 2 ) Ayhan Şahenk Ortaokulu, ( 3 ) Celalettin Gözüsulu İlkokulu oldu… EN ÇEVRECİ OKUL kapsamında ( Beşinciler ) Celalettin Gözüsulu İlkokulu ve Gazipaşa İlkokulu, ( Dördüncüler ) İDMİD Deri Meslek Lisesi ve Saniye Sezgin Elmas İlkokulu, ( 3 ) Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi, ( 2 ) Fatma Süslügil İlkokulu oldu.. Birincilikler iki kategoride verildi. Liselerde İ.M. K. B Kız Teknik Meslek Lisesi, Ortaokullarda ise TOKİ Seyitnizam Şehit Semih Balaban İmam Hatip Ortaokulu seçildiler..

Her ne kadar ilk ve ortaokul bir arada değerlendirme yapılmış olsa da burada büyük bir yanlışlık vardı. Madem ki okullar 4 + 4 + 4 sistemine geçiş yaptı, o halde lise ve ortaokul bölümleri değerlendirilmeye alınırken neden en çevreci ilkokul değerlendirilmesi yapılmadı.

4+4+4 sistemi değerlendirmeler dışındamı bırakılmıştı veya değerlendirmeye layık ilkokul mu yoktu. Ödüller okulların müdürlerine protokol arz eden isimler tarafından verildi. Okulların ardından projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerine de protokol tarafından plaket sunumları yapıldı. PROGRAMDA GÖSTERİ ZAMAN YANLIŞLIĞI Programda atık malzemelerden oluşan defile ve semazenler yer alırken, Ayhan Şahenk Ortaokulu’nun Trakya – Kırklareli Yöresi ve 26 öğrenciler oluşturulan folklor ekibinin gösterisi ödül dağıtımından sonraya bırakılması ise büyük bir handikaptı..

Gösteri başlamadan sunucunun ikram bölümünü işaret ederek söylemesi izleyicilerin tamamını o tarafa yönlendirmiş oldu ve 26 kişilik ve kızlardan oluşan folklor ekibini hiç kimse izlemedi. Zaten protokol da ödül dağılımı ardından oradan ayrılmıştı..Folklor ekibinin gösterisi Zeyço ve Zeytinkız’ın ( yabancı müzik eşliğinde ) yaptıkları oyun temaşası öncesine alınmalıydı. Etkinliğe katılanlara yağmur serpiştirmesi üzerine yağmurluk ve öncesinde de Zeyço şapkaları dağıtıldı…Program sonunda da meyve suyu ve sandviçten oluşan kumanyalar verildi.

Bu arada üç kapalı kamyonda etkinliğe katılanlara fesleğen çiçekleri dağıtımı yapıldı. Bu arada bu proje kapsamı içerisinde yaptığı değerli çalışmalar için Temizlik İşleri Müdürü Birol YILMAZ’ı da ayrıca kutlarız. Ona da bir özel jüri ödülü verilse çok çok iyi olurdu kanısındayız. KAN BAĞIŞ KAMPANYASINA İLGİ OLMADI Sağlık İşleri ile Kızılay Kan Merkezi’nin işbirliği ile etkinlik alanının İnönü Bulvarı tarafına açılmış olan kan bağışı çadırlarına etkinlik ve eğlenceden dolayı hiçbir ilgi gösterilmemesi gözümüzden de kaçmadı ve bu anı 2 kare resimle görüntüledik. 

Zeytinburnu Times / Mehmet Alpay'ın yazısı 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34