banner32

Yeryüzü Ekoköyü'nde Tıbbi Bitkileri Tanıma Etkinliği

Eğitmenlerin tıbbi bitkiler sunumu köy evinde izlenerek bitki toplama ve inceleme çalışmaları ise köy yakınındaki orman alanında yapılacak.

Yeryüzü Ekoköyü'nde Tıbbi Bitkileri Tanıma Etkinliği
 Yeryüzü Ekoköyü Ekolojik Yapı Atölyesi eylül ayının sonuna kadar hafta sonları devam ediyor. Gönüllülerle birlikte kerpiç hazırlama ve sıva çalışmaları devam ederken 30 Ağustos Cumartesi günü ekoköyün civarındaki tıbbi bitkileri tanımak ve yörenin florasını keşfetmek içinZeytinburnu Tıbbi Bitkiler bahçesinden 3eğitmenin katılımıyla tek günlük çevre gezisi düzenleniyor.

Havanın yağışlı olması ihtimaline karşılık ziyaretçiler için yağmurluk, şapka, araziye uygun ayakkabı getirmeleri isteniyor.

Yeryüzü Ekoköyü Ekolojik Yapı Atölyesi hafta sonu katılımı ve 30 Ağustos 2014 Cumartesi Tıbbi Bitki Tanıma kursu için www.yeryuzudernegi.org adresinden detaylı bilgi alabilir veya 0216 388 11 73 numaralı dernek telefonunu arayabilirsiniz.

Ekoköyler hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Yeni İnsan Yayınevi'nden geçtiğimiz hafta yayınlanan Ekoköyler: Yeni Rotamız , Julian Rose' ın yazdığı kitabı inceleyebilir.

Bin millik bir yolculuk bile tek bir adımla başlar"Lao-Tzu

Bu kitap, hayatlarımızda bütüncül ve yaratıcı bir amaç duygusu doğurmak için sağlam temeller oluşturmakta ihtiyacımız olan başlıca malzemeleri tanımlamayı hedeflemektedir.

Oluşmasına öncülük etmemiz gereken yeni toplum sabit bir varlık değildir. Sürekli evrilen bir varlıktır ve yeni kökler salabilmesi için öyle bir formül ortaya koymalıyız ki; iyi meyveler versin.

Gelecek için sorumluluk alabilen ve almaya istekli bireylerden oluşan kritik bir kitlenin ortaya çıkışı ile mevcut sistemin onlarca yılın yalan ve yanlış yönetiminin biriken yansımalarıyla başa çıkmaktaki başarısızlığının görünür hale gelmesi aynı zamanda denk geliyor. Şimdi karşı tarafa geçme zamanıdır. Eski bir yaşam tuz buz olurken yeni bir yaşam ortaya çıkmaktadır.

Eminim ki bu süreçte büyük, eşi görülmemiş jeofizik ve insani sarsılmalar yaşanacaktır. Ancak korkmamalıyız; çünkü büyük hastalıklar öyle sessizce yok olmazlar. Bugün yeryüzünün yükselen ateşini terleyerek atması ve vücudun ve damarların temizlenmesi için derinlere gömülü zehirlerini kusması gerekmektedir. Bu çalkantıların büyük bir değişim sürecinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu kabul edersek bununla daha etkili bir şekilde başa çıkabiliriz.

Gezegenimizi ya da onun insanlarını iyileştirecek sihirli bir reçete yoktur. Ancak gezegendeki yaşamın tüm alanlarını etkileyen derin hastalıklar hakkında farkındalığımız ne kadar artarsa mevcut rotamızı değiştirmeye ve yeni rotamızla yola çıkmaya o kadar hazır olacağız. Bu yeni rota, içinde bulunduğumuz kaosu aşarak, yaratma yetisine kesinlikle sahip olduğumuz yeni bir düzene gitmektedir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34