banner32

Yeni başbakan Ahmet Davutoğlu

AKP MYK'sında yeni Başbakan belli oldu. Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu, Başbakan yaptığını açıkladı.

Yeni başbakan Ahmet Davutoğlu
Başbakan Erdoğan, konuşma yapacağı salona Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte geldi. İşte Erdoğan’ın Başbakan’ı açıkladığı konuşmadan satırbaşları:
Biz bütün birimlerimizdeki kardeşlerimizden düşüncelerini aldık. Merkez yürütme kurulunda da konuştuk, adayımızı belirledik. Görüşleri, eleştirileri çok iyi not ettik. Elbet bu süreçte bir çok isim öne çıktı. Öne çıkan isimler tabii bizim için son derece önemli isimlerdir. Partinin içinden başbakanlık ve genel başkanlık yapacak, bu liyakata sahip çok sayıda isim vardır. Çok defa dedim. Kim var dediğimde, sağına soluna bakmadan “ben varım” diyecek çok sayıda arkadaşımın olduğunu biliyorum. Bu dava yüküne sahip çıkacak çok sayıda arkadaşımız olduğunu biliyorum. Çok sayıda arkadaşımız bu kutlu görev için önerildi.
NİFAK SOKMAK İSTEDİLER
Bu süreci barış ve kardeşlik içinde belli bir noktaya getirdik. Çok şeyler yazılıp çizildi bu konuda. Devletin beraberliği her şeyin üstündedir. Meydanlarda da dedik. Bir olacağı, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber Türkiye olacağız dedik.
Partimizin içinde nifak çıkmasını isteyen çok kişi oldu. Medyada da parti içinde çatlak oluşturmak için çok çalışanlar oldu. Partimiz hamdolsun bu tuzakların hiçbirine düşmedi. Şu ana kadar süreci çok büyük bir kardeşlik içinde gerçekleştirdik, yürüttük. İnanıyorum ki olağanüstü genel kurula kadar da böyle devam edecektir. İnanıyorum ki Başbakan belirlenen arkadaşımız ve onun seçtiği arkadaşlarımız çok iyi bir şekilde o toplantıya kadar güçlü şekilde gidecektir. Partimize nifak sokmak isteyenler açıkta kalacaktır.
Değerli kardeşlerim istişare sonrası ortaya çıkan bir çok isim vardı. Ama futbol oynarken hocamız bize “18 kişilik kadro var ama sahaya 11 kişi çıkacak, ancak iyi performans gösterenler çıkacak tabii” derdi. Siyaset de böyledir.
ÜÇ DÖNEM KURALI
Siyasete yeni bir soluk getirdik. Bu üç dönem kuralıdır. Bu siyaseti bırak demek değildir. Bu alıcısını buldu toplumda. Kuralımız üç dönem parlamentoda görev yap. Sonra bir dönem görev yapma sonra yeniden gel. Biz bunu tüzüğümüze böyle koyduk. Bundan diğer partiler nasibini alamadı. Bir CHP bir MHP bunu yapamıyor. Başarısız oldun mu çekil. Bunu onlar yapmıyor. Bizim daha önce söylediklerimizi CHP’nin içindeki muhalefet söylüyor şimdi onlara. Çünkü onlar seçime başarılı olabilmek için girmiyorlar. O koltuklarda oturmak için giriyorlar.
BAŞBAKAN’I ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE BELİRLEDİK
Genel Başkan ve Başbakan’ın aynı kişi olmasını istedik. Bu, yönetimin çok daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Bazı adaylarımız bu kriterlerden geçemedi maalesef. Aday belirlenme sırasında hiçbir arkadaşımız arasında kırgınlık olmamıştır. Çok şeffaf bir süreç olmuştur. AKP şu an 9 milyonu aşkın üyeye sahip bir numaralı partidir. Bakın şurada cumhurbaşkanlığı seçiminde, cumhurbaşkanlığına destek durumunda yaklaşık 1 milyon 600 bini aşkın kişi buraya bağışta bulunmuştur. Bu bir aidiyet duygusudur. Görülen o ki bundan sonraki seçimlerde partimize gönül veren kardeşlerimiz bu rakamı daha da artıracaktır.
AHMET DAVUTOĞLU KARDEŞİM
Seçtiğimiz Genel Başkan adayımız ve Başbakan adayımız Konya milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimdir.
AHMET DAVUTOĞLU KİMDİR?
Ahmet Davutoğlu 26 Şubat 1959 Konya doğumlu. Davutoğlu, 1 Mayıs 2009′da, Dışişleri Bakanı olarak TBMM dışından atandı. 58., 59. ve 60. hükümetler döneminde başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve hem bakanlık hem de cumhurbaşkanlığı görevlerinde Abdullah Gül’e dış politika başdanışmanlığı yaptı. 24. Dönem Konya Milletvekili olarak TBMM’ye giren Ahmet Davutoğlu, evli ve dört çocuk babası olup; İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34