banner32

Vanlı Atletizmcilerden Büyük Başarı

Kazlıçeşme kros parkurunda büyük erkekler ve kadınların yarıştığı müsabakalarda Vanlı sporcular büyük başarı elde etti.

 Vanlı Atletizmcilerden Büyük Başarı
3 Kasım 2013 tarihinde Zeytinburnu Kazlıçeşme kros parkurunda büyük erkekler ve kadınlar, 23 yaş altı erkekler ve kadınlar ile genç erkek ve kız olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen yarışa toplam 168 sporcu katıldı. İlimizi temsil eden Van Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm takımından dört sporcumuz katıldı katılan sporcularımızdan Şeref Dirli 8 kilometrelik 23 yaş altı erkekler yarışında 23.35'lik derecesiyle birinci oldu, Suat Karabulut 6km. Genç Erkeklerde Türkiye İkincisi oldu ve Mehmet Akkoyun ise 10km. Büyük Erkeklerde ise Türkiye Dördüncüsü oldu .
Kır koşusu sonunda Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Atletizm Federasyonu temsilcileri verdi. 8 Aralık'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak olan Avrupa Kros Şampiyonası'nda birinci olan Şeref Dirli ve sporcular katılacak.
Birinci olan Şeref Dirli, mutluluğunu dile getirerek, "Ülkem adına böyle güzel bir başarıyla ilimizi temsilen geldiğim koşu sonunda yaptığım dereceden dolayı Avrupa'da Ülkemi temsil etmemin mutluluğunu yaşamaktayım. İnşallah Avrupa Kros Şampiyonası'nda Ülkemize yakışan bir başarıya imza atacağım" dedi .
Dirli, müsabakaya katılmalarını sağlayan ve kendilerine atletizm adına her konuda yardımcı olan başta Van Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve antrenörü Hüseyin Esen'e de teşekkür etti.

Van Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise, "Ülkemiz adına gerçekten çok güzel bir başarı aldığımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesi güzel başarılar sporcularımızın gayretli ve disiplinli çalışmalarının vermiş olduğu başarılardır. Dünya'nın birçok farklı Ülkelerinde Ülkemizin adını duyuracak olan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. İnşallah Avrupa'da yapılacak olan "Avrupa Kros Şampiyonası"nda Ülkemizi temsil edecek olan sporcularımız ellerinden gelen gayreti göstereceklerinden eminiz kendilerine ve sporcularımızı çalıştırıp onları güzel ve başarılı sonuçları kazandıran antrenörlerimizi de şimdiden kutluyor ve kendilerine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34