banner32

Uzm.Dr.Şenay Sıldır: Aşırı Kilo Sağlık için iyi değil

Özel Avrasya Hospital’in Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.Şenay Sıldır biz Fizik tedaviyi anlattı.

Uzm.Dr.Şenay Sıldır:  Aşırı Kilo Sağlık için iyi değil
Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner’İn hazırlayıp Sunduğu Gündem’in konuğu Uzm.Dr.Şenay Sıldır oldu
Kilo,hormonlu gıda, ve sporsuz kalmanın doğurduğu  olumsuzluklar karşımıza  hastalık olarak çıkıyor. İşte böyle bir ortamda Çetiner sordu Dr.Sıldır cevapladı.

Hocam fizik tedaviye ihtiyaç duyan hastalar daha çok neden etkilenirler ?
Aşırı kilo bir çok hastalığın başlangıcıdır. Organik gıdalar azaldı. Her şeyde nerede ise hormon  var.Birde insanlar artık eskisi gibi yürümüyor spor yapmıyor  bunun tabii neticesi de tabi ki kireçlenme başta olmak üzere bir çok hastalığı da beraberinde getiriyor.

Hocam spor  derken neyi kastettiniz ?        
İmkanları  varsa spor salonunda sporlarını yapmaları,buna imkanları yoksa hafta da üç gün 45 er dakikalık periyodlarla yürümeleri faydalı olur. Herkes de bunu yapabilir üşengeç olanlar ayrı.

Termal suları bu tür hastalıklara iyi geliyor mu ?
Her şeyden önce hasta sürekli bulunduğu ortamdan farkı bir yere gideceği için psikolojik olarak zaten bir miktar rahat edecek. Kaldı ki  termal sular da insan vücuduna oldukça yararlıdır.

Son olarak hastalara ne önerirsiniz  ?           
                     
 Spor,sağlıklı ve mümkün olduğu kadar organik gıdalar tüketilmelidir. Hareketsiz bir yaşam da kireçlenme ,diz ve bel ağrısı başta olmak üzere bir çok hastalığı da beraberinde getiriyor.  Hastaların belli sürelerle hekimlerde muayene olup  daha hasta olmadan önlemlerini almalarını tavsiye ediyoruz.

Peki hocam Avrasya Hospital için  neler neler söyleyeceksiniz ?
Avrasya Hospital’i n kurucusu ve yönetim kurulu başkanı sayın Opr.Dr.Hüseyin Urlu aynı zamanda hekim olduğu için b ir hekim, hasta ve hatsa yakınlarının neye ihtiyaç duyacaklarını çok iyi biliyor ve  hastane binası yapılırken de bu tür gereksinimlere dikkate diyor. Avrasay idari kadro işimizi çok kolaylaştırıyor. Başta Opr.Dr:Hüseyin Urlu olmak üzere  bizlere rahat ve huzurlu bir çalışma mekanı oluşturan kurum idarecilerimize sizin aracılığınız ile de teşekkür etmek isteriz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
 
 
 
    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34