banner32

Ünlü sanatçılara 'kaçak dadı' cezası

Yabancı dadı operasyonuna ünlü isimler takıldı.

Ünlü sanatçılara 'kaçak dadı' cezası
 Çetenin, tehditle dadılık yaptırdığı kadınlardan ikisini Işın Karaca ve Rojin'in evinde çalıştırdığı anlaşıldı. İki ünlüye 9'ar bin lira ceza kesildi

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından iş bulmak vaadiyle belirlediği kadınları Türkiye’ye getiren bir şebekenin bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.

İhbarda şebekenin kadınları, hasta bakıcı, dadı, hizmetçi olarak evlere gönderdiği ve kadınların pasaportlarına el koyduğu dile getirildi. Bunun üzerine harekete geçen Mali Şube ekipleri, önce şebekenin gönderdiği yabancı hizmetçilerin çalıştığı 12 adreste denetim yaptı. SGK uzmanlarıyla 2 ay önce yapılan ortak denetimde, Işın Karaca ve Rojin’in de evine gidildi.

IŞIN KARACA VE ROJİN’NE 9 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ

SGK uzmanları ve polis tarafından 2 sanatçının da kaçak işçi çalıştırdığı belirlendi. Bunun üzerine Işın Karaca ve Rojin’e 9’ar bin TL para cezası kesildi.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Polisin yaptığı takip ve denetimlerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz hafta yabancı uyruklu kadınları Türkiye’ye getirip evlere gönderen şebekeye baskın düzenlendi. Yapılan baskında 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i emniyetten serbest kalırken, 15 şüpheliden 5’i sevk edildikleri Çağlayan Adliyesi’nde tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu arada 3 aylık takip sürecinde 26 yabancı uyruklu kadının sınır dışı edildiği öğrenildi.

FUHUŞTA YAPTIRMIŞLAR


Şebeken özellikle Ukrayna, Moldova gibi ülkelerden iş bulma vaadiyle Türkiye’ye kadın getirdikleri öğrenildi. Getirilen kadınların pasaportlarına el koyan şebekenin, yabancı uyruklu kadınları dadı, hizmetçi, hasta bakıcı gibi evlere gönderdiği belirtildi. Ancak şebekenin talep edilmesi halinde fuhuş ve hizmetçilik yapmak üzere de adreslere kadın gönderdiği öğrenildi.

AVUKAT VE DOKTORLARI 500 İLA 1000 TL’YE ÇALIŞTIRDILAR


Şebekenin yurt dışından getirdikleri kadınlar arasında avukat ve doktorların da bulunduğu öğrenildi. Ülkelerinde az maaş aldıkları için şebeke tarafından Türkiye’ye getirilen kadınların 500 ila 1000 Dolar arası paraya çalıştırıldığı öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34