banner32

Üniversite Adayları Dikkat! 7 Günde 4 Bin Kişi Başvurdu

Oluşturduğu geniş data ağıyla Türkiye'nin en iddialı tercih robotunu oluşturan Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi (ZEYGEM), üniversite adaylarına doğru bölüm ve üniversiteyi tercih etmeleri için ücretsiz danışmanlık desteği sağlıyor. Yoğun talep gören sisteme şu ana kadar 4 bin öğrenci başvurdu.

Üniversite Adayları Dikkat! 7 Günde 4 Bin Kişi Başvurdu
 ÖSYM geçtiğimiz günlerde milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LYS sonuçlarını açıkladı. Heyecanlı bekleyişin ardından bölüm ve üniversite seçme telaşına giren gençler, bir taraftan merak ettikleri soruların cevaplarını ararken diğer yandan da hayatlarının en önemli kararlarından birini almaya hazırlanıyor. Bu aşamada öğrencilere destek vermek için harekete geçen Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi (ZEYGEM), gençlerin hayal ettikleri üniversiteyi ve bölümü tercihleri sırasında doğru karar verebilmeleri için Türkiye’nin en geniş data ağına sahip akıllı tercih robotu sistemini kurdu. Günde yaklaşık 100 öğrencinin ziyaret ettiği Zeytinburnu Kültür ve sanat Merkezi’ndeki danışmanlık hizmetine şu ana kadar 4 bin öğrenci başvurdu. 26 Temmuz tarihine kadar tüm üniversite adaylarına uzman hocalardan oluşturduğu kadroyla ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek olan ZEYGEM, her gün 09.00 ila 17.00 saatleri arası başvuran tüm öğrencilere yardımcı oluyor.

“ELEDİKLERİ MESLEĞİ ÇOK İYİ TANIMIYORLAR”

Tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rehber Öğretmenlerden Harun Şahin, "Öğrencilerimiz buraya gelerek düşündükleri bölümleri söylüyorlar bizler de kurduğumuz geniş data ağı sayesinde puanlarına göre gerçeğe en yakın sonucu çıkarıyoruz. Kazanabilecekleri veya kazanmalarının zor olduğu bölümleri yeni nesil robotumuzla rahatlıkla tespit edebildiğimiz için öğrenciler, tercihlerini buradan çıkan sonuca göre yapabiliyorlar. Konuyla ilgili gözlemlediğimizde gençlerin seçtikleri veya kafalarında eledikleri meslekleri çok da iyi tanımadıklarını görüyoruz. Dolayısıyla burada adaylara meslekleri de tanıtıyoruz. Öğrencilerimiz daha çok hangi meslekte daha rahat iş bulurum kaygısı güdüyorlar. Böyle bir sorunun cevabı ne yazık ki yok. Çünkü mesleği meslek yapan kişinin kendisidir. Kişinin mesleğine olan ilgisi, alakası, eğilimi ve yetenekleri o bölümü bölüm yapar. Hiçbir mesleğin iş garantisi yoktur. Adaylarımıza bunu akıllarından çıkarmamalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

“ÜNİVERSİTE DEĞİL BÖLÜM ÖNEMLİ”

Öğrencilerin seçtiği mesleğin hayatlarının büyük bir bölümünü ilgilendirdiğini sözlerine ekleyen Şahin, "Seçecekleri meslek hayatlarının yaklaşık 30, 35 yılını alacak. Bu açıdan bakıldığında meslekler üniversitelerden daha ön plana çıkıyor. Üniversite birgün bitecek ama meslek onlarla bir ömür devam edecek. Kendilerine uygun meslekler tercih etmeleri halinde daha başarılı, daha mutlu bir yaşam sürecekler. Dolayısıyla üniversiteden çok bölümün daha önemli olduğunun altını çizmek isteriz. Yeni nesil akıllı tercih robotumuz sayesinde öğrencilerin tüm bilgilerine ulaşabiliyoruz. Eldeki verilere göre alt ve üst sınır belirleyerek öğrencinin yanlış  tercih yapmasının önüne geçiyoruz. Tercih robotlarının temel özelliği de bu. Kılavuzdan bakıldığında öğrencilerin önüne koca bir derya çıkıyor. Haliyle öğrenci nasıl tercih yapacağını bilmiyor. Birçoğu yaparken de yanlış tercih yapıyor.” diye konuştu.

“GEÇEN YIL NE DEDİLERSE AYNISI ÇIKTI”

Tercih yapmanın zor bir süreç olduğunu söyleyen Hamza Özel, "İmam hatip mezunuyum. Bugün tercih yapacağım, inşallah puanıma göre bölümler gelir. İlahiyat okumak istiyorum. İstediğim bölümün puanı değişti. Tutmama ihtimali daha yüksek. Burada verilen danışmanlık hizmeti ve kurulan sistem gayet iyi, geçen yıl da buraya gelmiştim. Hocalarım ne söylediyse aynısı çıkmıştı o yüzden bu yıl da geldim." ifadelerini kullandı.

ZEYTİNBURNU DIŞINDAN GELEN VAR

Tercih yapmak için Fatih’ten gelen öğrencilerden Yağmur Özden ise, "Sistemi arkadaşlarımdan duydum çok methettiler, bu yüzden geldim. Şu anda adımı yazdırdım, sıramı bekliyorum biraz sonra hocalarımızla birlikte tercih yapacağım.” diye konuştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sabah 09.00-17.00 saatleri arasında verilen ücretsiz danışmanlık hizmetinden öğrenciler, 26 Temmuz Çarşamba gününe kadar yararlanabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34