banner32

Türk Ustalar Dünyaya Örnek Olacak

Geleneksel sanatları yarınlara taşımayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Doç Dr. Süleyman Berk Başkanlığında, alanında usta 40 ismin jüri koltuğuna oturacağı yarışmada yüzlerce eser sahibi, hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, kat’ı, cilt ve kalemişi olmak üzere 8 ayrı dalda birbiriyle mücadele edecek.

Türk Ustalar Dünyaya Örnek Olacak
Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Ana temanın “Merhamet” olduğu yarışmada amaç, Türkiye’de özellikle son 11 yılda geleneksel sanatlara karşı artan ilginin devamını sağlayıp, sanata gönül veren insanları bir araya getirmek. İslam sanatları olarak da bilinen hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, kat’ı, cilt ve kalemişi alanında düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na son katılım tarihi 31 Aralık 2016.
02-06 Ocak 2017 tarihleri arasında seçici kurulun toplanacağı yarışmada, sonuçlar 09 Ocak 2017 Pazartesi günü açıklanacak. Detaylı bir elemenin ardından dereceye girmeye hak kazanan sanatkarların ödül töreni ise şubat ayında gerçekleştirilecek. Uluslararası katılıma da açık olan yarışmaya amatör ve profesyonel tüm sanatçılar katılabilecek.

MERHAMETİ SEMBOLİZE EDECEKLER

Her yıl farklı bir temayla sanatseverlerin karşısına çıkan yarışmacıların bu yıl “Merhamet” temasını işleyeceklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Merhamet düşüncesi bizleri birleştirebilir, hepimiz bir araya gelebiliriz. Dinimizin emrettiği de budur. Bu nedenle seçici kurulumuz, bu sene merhamet teması üzerine karar kıldı.” diye konuştu.

GELENEKSEL TÜRK SANATLARI ONLARA EMANET

Belediye olarak kültür ve sanat etkinliklerinin, toplumsal dönüşüme ne denli katkı sağladığının farkında olduklarına belirten Aydın, “Periyodik aralıklarla gerçekleştirdiğimiz kültürel etkinlikler ve eğitimlerin yanı sıra 4 yıldır Geleceğin Ustaları Yarışması’nı düzenliyoruz. Yarışmaya olan katılım her sene giderek artıyor, seçim işi zorlaşsa da bu durum bizi memnun ediyor. Yarışmaya uluslararası sanatçıların, akademisyenlerin katılım göstermesi ve kültür sanat kurumlarının projeyi desteklemesi bizim için gurur verici bir durum.” dedi.
Yarışmada dereceye giren sanatçılar, para ödülünün yanı sıra eserlerini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergileme fırsatını de yakalayacak. Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması’na katılmak isteyen sanatçıların detaylı bilgi için “www.geleceginustalari.ist” adresini ziyaret etmeleri yeterli. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34