banner32

TSK'dan İkinci İhraç Kararnamesi

1389 askerin daha TSK'dan ihraç edilmesine ve askeri okulların kapatılmasına ilişkin KHK, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TSK'dan İkinci İhraç Kararnamesi
 Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararname kapsamında, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunan bin 389 askeri personel Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildi. 

Ayrıca Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanı'na bağlanırken, Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BAŞYAVERİ ALİ YAZICI DA İHRAÇ LİSTESİNDE

Resmi Gazete'deki kanun hükmündeki kararname kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilenlerin arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan ile Milli Savunma Bakanı Işık'ın özel kalem müdürü Albay Tevfik Gök de yer aldı.

KUVVET KOMUTANLIKLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANI'NA BAĞLANDI
Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanına bağlandı.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanına bağlandı.
Bu kanuna aykırı olmayan ve diğer kanunlarla Genelkurmay Başkanlığına verilen görev ve yetkilere ilişkin hükümler saklı bırakıldı.
Ayrıca Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, gerekli gördüklerinde Kuvvet Komutanları ile bağlılarından doğrudan bilgi alabileceği ve bunlara doğrudan emir verebileceği, verilen emrin herhangi bir makamdan onay alınmaksızın derhal yerine getirileceği de karara bağlandı.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu.
Milli Savunma Üniversitesi, rektörlüğe bağlı olarak, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden kara, deniz ve hava harp okullarından, astsubay meslek yüksekokullarından oluşacak.
HARP AKADEMİLERİ KAPATILDI

Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı.

GATA VE ASKERİ HASTANELER SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DEVREDİLDİ
Resmi Gazete'deki KHK kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında GATA ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34