banner32

Tarihi Eminönü Balıkçısından çevreye saygısızlık

Fatih Belediyesi sınırları içinde yer alan Eminönü İskelesinde özellikle hafta sonu para kesen “Tarihi Eminönü Balıkçısının” etrafı pis kokudan geçilmiyor. İstanbul Times sizin için gezdi,gördü ve yazdı.İşte detaylar...

Tarihi Eminönü Balıkçısından çevreye saygısızlık
İstanbul Times ekibi olay yerinde araştırma yaptı

Ekibimiz gelen şikayet ve ihbarların doğru olup olmadığını araştırmak için tarihi Eminönü balıkçısının bulunduğu iskeleye gitti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 



Ekmek arası tanesi 6 liradan yarım ekmek arasına çeyrek balık satın aldı. İnsanların iki sıra yapmasını isteyen balıkçı çalışanı kişinin sanki esir kampında esirlere hitap edercesine "tekkk sıra yapın" naraları arasında siparişimizi verdik. 

Oturacak masa sandalye bulmanın imkanı yok.Yüzlerce vatandaş aldıkları Balık ekmeği yiyecek yer bulamadığı için  pis kokular ve çöp kontaynerlarının içinde mecburen aldıkları balık ekmeği yemeye çalışmaları bu kadar da olmaz dedirtti. 

Balıkçı para kazanmayı biliyor, akşamları turşu suyu ve yere dökülen balık parçalarının yaydığı kokuyu yıkayıp iş yaptığı çevreyi temiz tutmayı bilmemesi düşünülemez.Tarihi Eminönü Balıkçısının Fatih ve İBB tarafından sıkı bir denetime tabi tutulması gerekir

Özellikle hafta sonu Balıkçının etrafında hijyen adına hiçbir çalışmanın olmadığı yapılacak denetimlerde  ortaya çıkacaktır. Ekibimizin 31.08.2014 saat 16.45 de bölgede yaptığı haber çalışmasında etrafın perişan halini hem fotoğraf hem de video kaydı ile belgeledi. Fatih ve İBB sadece para kazanmayı düşünen balıkçının satışını yaptığı balıkların rahat ve temiz bir ortamda yenilmesini sağlaması adına gerekli yaptırımları sağlamaları gerekir.

İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA) nın çalışma yaptığı an Turistler de etraftaki  pis durumu fotoğraflıyordu

Biz sadece çektiğimiz fotolardan bir kaçını paylaşacağız. Ancak gıda ürünlerinin satıldığı bir yerde gerek deniz içinde gerekse de vatandaşın satın aldığı balık ekmeği daha temiz ve hijyen kurallarına uyulduğu bir yerde yenilmesini sağlamak balıkçının görevi olsa gerek.

Belediye yetkilileri adeta Eminönü iskelesini hafta sonu kaderine terk etmiş durumda. Tarihe,çevreye ve turizm'e saygı göstermeyen herkes hak ettiği şekilde bir muameleye tabi tutulmasını sağlamak belediye makamlarının görevi olmalıdır.

İstanbul’da bir çok alt ve üst geçit seyyar satıcıların işgalinde

Gerek Eminönü gerekse de metrobüslere gidilen üst geçitlerin çoğunda seyyar satıcı işgali olduğuna dair her gün haber ihbar hattımıza şikayet geliyor. Kimsenin ekmeği ile oynamamak adına bugüne kadar haber yapmadık. Ancak bugün yaptığımız yerinde haber çalışma ile zaten dar olan alt ve üst geçitlerin seyyar satıcılar tarafından yarıya düşürüldüğünü tespit ettik. Kimsenin ekmeğinde hiçbir zaman gözümüz olamadı ve kimsenin emeğini kaybetmesi içinde habere imza atmadık. Ancak para kazandığı halde iki elemanı çevre temizliği ve hijyen işine ayırmayan Balıkçı başta olmak üzere halkın sağlığını tehdit eden kim olursa olsun haber yapacağımızın da bilinmesini isteriz.

Tarihi Eminönü Balıkçısı tarihe saygı göstersin

Balık pişirip sattığınız teknenin denizdeki yanı pet şişe ve diğer atık maddeler ile dolu. Gerek burası gerekse de dışarıda balık yenen yerleri her akşam deterjan ile yıkamak üzere  iki personel isdihdam etmeniz hijyen ve pis koku ve görüntüleri yok edeceği kesin. Daha çok para kazanmak adına iki personele vereceğiniz 2 bin liradan imtina etmeniz hem tarihe saygısızlık hem de Turizm’e darbedir.  

Yayın ekibi olarak bir hafta sonra yine habersiz bir şekilde gelip olay yerinde çekim ve araştırma yapacağız. Eğer burada belirtilen basit önlemler alınıp halkın rahat ve temiz bir ortam da balık ekmeğini yemesini sağlamışsanız bu sefer daha üst makamlara yaşanan sorunların bildirimini yapacağımızı buradan beyan etmek isteriz.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34