banner32

TACS'dan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Hakkında Basın Açıklaması

Turkish American Cultural Society (TACS) yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın hakkında çıkan asılsız iddiaları yalanladı. Turkish American Cultural Society'nin yazılı basın açıklaması şöyle:

TACS'dan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Hakkında Basın Açıklaması
 İşte o açıklama :

Kamuoyun Duyuru     10 Temmuz 2017

Son zamanlarda Zeytinburu Belediye Başkanı Sayınm Murat Aydın' yönelik doğruyu yansıtmayan maksatlı bazı haberler yapıldığı görülmektedir.

Bazı mefaat gruplarnın sergilemiş oldukları tavırlar ve yapmış oldukları yalan,maksatlı ve yanıltıcı ithamlar bir merkezden fakat farklı kişiler tarafından sürekli gündeme taşınmaktadır. 22 Eylül 2016 arihinde yerleşik ABD'de yerleşik Türk  STK'larının katıldığı büyğk toplantıda Sayın Cunmhurbakanımızı ağırlayan TACS (Turkish-Amrican Cultural Society / Türk Amerikan  Kültür Toplumu) bu toplantının muadili bir  toplantı,biz dizi seminer ve etkinlik için Zeytinburnu Belediye Başkanı Mutrat Aydın Belediye başkanı Murat Aydın'ı 19- 26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Amarika'ya davet etmiştir. Ancak daha sonra ki gelşimeler netcesinde Ak Parti (22 Mayıs 2016)olağansütü Kongresine katılması gerektiğinden Amerika Programı yine bizim talebimizle 15/22 2016 olarak değiştirilmiştir.

Sayın Murat Aydın’ın Amerika ‘ya geliş süreci aşağıdaki gibidir:

1-Sayın Murat Aydın 15 Temmuz 2016 günü Türkiye Saati ile Öğlen 13.30 Uçağı ile Amerika’ya gelmek üzere yola çıkmıştır.

2-Hain Darbe teşebbüsü haberini uçakta alan sayın Murat Aydın uçakta yaptığı değerlendirmeler ve ve istişareler neticesinde ilk uçak ile Türkiye’ye dönme kararı aldı.

3-Uçak New York Havalimanına inene kadar New York Başkonsolosluğu önünde TASC öncülüğünde hemen darbe teşebbüsüne karşı bir toplanma organize edildi.

4-Murat Aydın aynı gün New York Başkonsolosluğu önünde tertip edilen gösteriye katıldı ve Amerikan televizyonlarına Darbe Teşebbüsü hakkında açıklamalarda bulundu.Bu görüntüleri internette mevcuttur.

5-Murat Aydın Bey uçaktan indiği andan itibaren Belediye personeli ile iletişim halinde Zeytinburnu' ndaki protestoları koordine etti.

6-Ertesi gün bir hızla Darbe Teşebbüsünü tel'in etmek için FETO' nün evinin önünde bir protesto mitingi organize edildi.

7-Sayın Murat Aydın Atatürk Havaalanına direkt uçuşlar iptal olmasına rağmen dönüş için çözüm yolları aranırken hemen darbe teşebbüsünün bir sonraki günü olan Cumartesi sabahı FETÖ elebaşının evinin önünde bir konuşma yaptı.

8-Ayrıca pazar günü Washington DC' de yapılan mitinge destek verip, direkt uçuşların başlamasını beklemeden aktarmalı olarak Türkiye' ye döndü. Sayın Murat Aydın Amerika' da kaldığı iki gün boyunca 3 büyük mitinge katılmış ve hepsinde birer konuşma yapmıştır.

     

       Devletimizi ve ısrarlarımızı kırmayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın' a tekrardan teşekkür ederken, komuoyunda araştırma yapmadan yapılan yanlış haberleri ve iftira niteliği taşıyan görüşleri kınadığımızı belirtiyoruz.

        Sagılarımızla

       TACS Yönetim Kurulu

Devamı az sonra 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34