banner32

Suriyeli Çocuklar Türkçe Konuşmayı Öğrendi

Ülkelerinde yaşanan iç savaş sebebiyle Suriye’den Türkiye’ye göç eden çocuklar, Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nde aldığı dil eğitimi sayesinde Türkçe konuşmayı öğrendi.

Suriyeli Çocuklar Türkçe Konuşmayı Öğrendi
 Göçmenlerin en çok yaşadığı ilçelerin başında gelen Zeytinburnu, savaştan kaçıp Türkiye’ye yerleşen Suriyeli vatandaşların tercih ettiği ilçelerden biri haline gelmiş durumda. Birçok sorunu ardında bırakıp Türkiye’ye göç eden Suriyelilerin yeme ve barınma dışında Türkiye’de yaşadığı en büyük problemlerden bir tanesi de dilimizi konuşma sorunu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Suriyelilerin bu problemini çözüme kavuşturmak adına harekete geçen AKDEM, Suriyeli çocuklara ve yetişkinlere Türkçe dil eğitimi verdi. Yaklaşık bir sene süren kursta Suriyeli çocuklar, zor da olsa Türkçe konuşmayı söktü. Suriyeli çocuklar, ayrıca savaş sebebiyle yaşadıkları psikolojik travmaları da yine AKDEM’de çalışan uzman psikologlardan gördüğü tedavi sayesinde atlamaya çalıştı.


Kente Uyum Merkezi’nde Türkçe dil eğitimi alan Suriyeli Muhammet Süleyman, bu göçmenlerden sadece bir tanesi. Muhammet Süleyman, kameralara yaptığı konuşmada, “Ben Suriyeliyim, buraya Suriye’den geldim. Türkiye’de başta çok zorlandım. Çünkü Türkçe konuşmayı bilmiyordum ve anlamıyordum. AKDEM diye bir yer var oraya git başvur dediler. Gelip başvurdum ve eğitime kabul edildim, başta çok zorlandım. Ama şimdi görüyorsunuz burada aldığım eğitimle artık rahatlıkla Türkçe konuşabiliyorum. Bunun yanı sıra Suriye’den buraya göç eden vatandaşlara tercümanlık yapıp, Suriyeli çocuklara Türkçe konuşmayı öğreten öğretmenlere ve psikologlara yardımcı oluyorum. Bu hizmette emeği geçen Zeytinburnu Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34