banner32

Sokağına İsim Ver

Zeytinburnu Belediyesi’nce Kazlıçeşme Mahallesi’nde açılan yeni yolun ismini 15-17 Ocak’ta gerçekleştirilecek anketle Zeytinburnulular belirleyecek.

Sokağına İsim Ver
 Belgrad Kapı Caddesi’ndeki Sur Restaurant’ın yanından başlayarak, Semiha Şakir Huzur Evi’nin önünden, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin arasından geçerek Asım Kazancıgil Caddesi’ne çıkan 716 metrelik yolun ‘isim babası’ Zeytinburnulular olacak. Mahalle sakinlerinden 15 yaşından büyük olanlar, 15-17 Ocak tarihleri arasında Saniye Sezgin İlköğretim Okulu, Hıfzıssıhha Müdürlüğü, Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yedikule Göğüs Hastanesi, Semiha Şakir Huzur Evi, Seyitnizam Camii ve Asım Kazancıgil Caddesi’ne konulacak sandıklarda oy kullanarak sokak isminin belirlemesine katkı verecek.
Bölgede yaşayan Zeytinburnulular 3 gün sürecek referandum çalışmasında, oy pusulasında yer alan İmam Hatip Yolu, Yeni Hastane Yolu, Şifa Yolu, Bostan Yolu ve Hayat Yolu seçeneklerinin yanı sıra kendilerinin belirleyeceği bir ismi yazarak oyunu kullanabilecek.

Sokakların, insanların birlikte yaşadığı ortak paylaşım mekanları olduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu sokaklarını güzelleştirmek, daha yaşanılabilir bir hale getirmek ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için verdikleri çabanın her daim devam ettiğini söyledi. Başkan Aydın, sokak isimlerinin ilçe, kültür, değer ve hassasiyetlere uygun olması için başlattıkları ‘Sokağına İsim Ver’ projesi kapsamında yeni açılan yola mahalle sakinlerinin en iyi ismi vereceğine inandığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34