banner32

Sigara İçen Anneler Daha Zor Çocuk Sahibi Oluyor

Avrasya Hastaneler Grubu hekimlerinden Op.Dr.Mehmet Koç Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Konferans salonunda hastane çalışanları ve halka slayt eşliğinde düzenli yapılan haftalık seminerler kapsamında bebek sahibi olamayanların bilmesi gereken yararlı ve faydalı bilgiler sundu.

Sigara İçen Anneler Daha Zor Çocuk Sahibi Oluyor
 İstanbul Times Gazetesi Sağlık ekibi sizin için semineri takip etti ve yazdı

Avrasya Hastaneler Grubunun yıllardır düzenli bir şekilde  hem kurum için personelin bilgi sahibi olması  hem de dileyen herkese açık olan seminerde halkın istifade etmesi için her Cuma günü saat 16.30 da Zeytinburnu yerleşkesinde yapılan seminerlere her hafta farklı konuda bir hekim tecrübelerini katılımcılara slayt eşliğinde aktararak bilgilerini insanlarla paylaşması herkesi memnun ediyor.

Opç.Dr.Mehmet Koç  sigara içen kadınların hamile kalma şansının içmeyenlere göre biraz daha az olduğunu ifade ederek sağlıklı bir bebek için kesinlikle anne adaylarının sigara içmemeleri gerektiğini ifade etti. 

İşte Tüp Bebek konusunda güzel başarılara imza atan Op.Dr.Mehmet Koç’un seminerde paylaştığı  bilgiler

Korunmasız olarak bir yıl içinde anne hamile kalmıyorsa mutlaka doktora başvursun

Normal bir yaşayışı olduğu halde ve korunmasız bir şekilde bir sene içinde hamile kalmayan kadınların mutlaka hekime başvurması gerektiğini ifade eden Op.DrMehmet Koç, bunun bir çok nedeni olabilir. Hekim olarak yapacağımız teşhisten sonra anne adayına kendisine uygun yol ve yöntem ne ise  o şekilde  beraber yol alırız dedi.

Erkeklerde sperm üretimini azaltan durumlar:

Yüksek sıcak ortamda çalışması ,Sürekli oturarak  çalışması, kimyasal maddeler içinde bulunması ,Alkol ve sigara kullanıyorsa, Yaş, ilaç kullanımı ve Radyasyon olan ortamlarda bulunması kadının hamile kalmasını olumsuz etkileyen nedenler içinde sayılabilir. 15-25 yaş arası genç erkeklerin 5 te 1’inde sperm sayısında azalma vardır. Bu erkeklerin ancak yüzde 5/15 inde sperm kalitesi normaldir.

Sperm Sayıları hızla düşüyor

Son 50 yılda  sperm sayıları 100 milyondan 60 milyona düşmüştür. Bu trend bu şekilde giderse birkaç kuşak sonra erkeklerin tümü infertil (Kısır) olacaktır. Erkeklerin  çocuk sahibi olması  nerede ise küçük bir mucize gibi gözüküyorken ileri yıllarda bu büyük bir mucize olacaktır. Hayat tarzı-çevresel faktörler ve modern giyim tarzının sperm üzerinde olumsuz etkisi tespit edilmiştir.

Sperm ne zaman oluşur ?

Sperm üretimi ergenliğe geçişle başlar. Ancak  sperm oluşumunu gerçekleştirecek hücrelerin üretimi doğum öncesi başlar ve doğumdan bir kaç ay sonra tamamlanır. Çevresel faktörlerden etkilenme  anne karnından başlayıp  yaşam boyunca sürmektedir. Sadece erkeklerin yaşam stili problem değil annelerinin yaşam şekli de erkeklerin sperm kalitesini etkilemektedir.Sigara içen annelerden doğan erkeklerin sperm sayısında  % 40 a varan düşmeler olabilir ve sperm sayıları tedavi ile de artmamaktadır.

Tüm Bebek yöntemi ile bebek sahibi olmak isteyenlerin sayısı artıyor

Türkiye’de her yıl ortalama olarak 45 bin aile Tüp bebek  yöntemi ile bebek sahibi olmak için tedavi görüyor. Bu sayı ile Türkiye  dünya sıralamasında 9.Avrupa’da ise 6.sıradadır. Japonya yılda 211 bin tüp bebek  tedavisi ile dünya da ilk sırada yer alıyor.

Yapılan sunumdan sonra bir çok katılımcı Dr.Koç’a sorular sordu ve cevabını aldı.

Toplantı sonunda Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Yerleşkesi Başhekimi Dr.Türkan Uslu sunum yapan Op.Dr. Mehmet Koç’a teşekkür belgesi takdimi yaptı.

Avrasya  Hastaneler Grubu  Genel Koordinatörü İbrahim Urlu’da yaptığı kapanış konuşması ile ülke ve hastane olarak tüp bebek yöntemi ile ailelerin çocuk  sahibi olması konusunda  ne kadar ilerlediklerini bir kez daha yapılan sunumda görmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek  başarılı bir sunum yapan Op.Dr.Mehmet Koç’a teşekkür etti.

Sunum toplu olarak hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34