banner32

“Sevgi Grubu“ Zübeyde Hanımı, Ölüm Yıl dönümünde,Çalınan Büstü Başında Andı

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanımın 91.ölüm yıl dönümünde "Sevgi Grubu " Fatih -Yedikule Sahilindeki çalınan "Zübeyde Hanım " Büstü önünde,Sevgi Grubu Onursal Başkanı Ahmet Çelik,Kurucu Ali Gündüz ,Basın Danışmanı Mehmet Alpay ve Üye Sevgi İzci tarafından karanfil ve pankartlarla anıldı.

“Sevgi Grubu“ Zübeyde Hanımı, Ölüm Yıl dönümünde,Çalınan Büstü Başında Andı
"Alo Afiş "Sevgi Grubu" kurucusu ,Zeytinburnu Çevre -Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Ali Gündüz yaptığı açıklama "1857 yılında Selanik-Lagaza'da dünyaya gelen ,Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü dünyaya getiren ve Atatürk için, annesine aşık denilen Zübeyde Hanım,14 Ocak 1923 günü İzmir'de vefat etmiş ve Karşıyaka'daki anıt mezarda bulunmaktadır " dedi.

Basın danışmanı Gazeteci Mehmet Alpay 'da "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi'nce çalınan Zübeyde Hanım büstünün bir an evvel yerine konulmasını bekliyoruz " dedi.

Onursal Başkan ve İstanbul Özürlülerspor İkinci Başkanı ,İş adamı Ahmet Çelik'te,büstün yerinde olmamasından büyük üzüntü duyduklarını,"Atatürk Türkiye'dir,Türkiye Atatürk'tür "diyen ve Heykeli dikilecek Ana'ya, bir büstünü çok gördüler.Tüm basın ve STK'lardan , bir an evvel büstün yerine konulmasında destek bekliyoruz " dedi.

Yoldan geçen araçların da ,korna çalıp, el sallayarak alkışlarlarıyla destek verdiği "Sevgi Grubu"nun etkinliği ,büste bıraktıkları karanfiller ve açtıkları Türk Bayrakları ,Zübeyde Ana ile Atatürk Posterleri ve pankartların ardından sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34